Néha a dolgok nem is olyan egyszerűek, mint amilyennek elsőre tűnnek – Két regény lányoknak

Bogi pontosan tudja, hogy mit nem szeretne tenni a nyáron, de persze a dolgok nem pont úgy alakulnak, ahogy a kamaszlány tervezi. Ahogy Lara és Petra közt is kenyértörésre kerül sor, amikor az elválaszthatatlan barátnők közül egy egyikük olyan dolgot tesz, amivel a másik egyáltalán nem ért egyet, sőt! A lánynak döntenie kell, hogy mi a fontosabb, a barátság vagy a tisztesség! A Menő Könyvek az Ünnepi Könyvhétre két letehetetlen kiadvánnyal örvendezteti meg olvasóit

Király Anikó, határon túli magyar szerző első kötetének, a Strand, papucs, szerelemnek a főhőse Bogi már kész nő, a nyarat mégis édesapjával kell töltenie. Igaz, hogy a Balaton partján, de nem felhőtlenül és szabadon, hanem a család lepukkant kempingjében. Ha ez még nem lenne elég, Bogit azzal sújtja a sors, hogy ducinak érzi magát, ezért semmi pénzért nem venne fel bikinit. Aztán a sors úgy hozza, hogy mégis ez a nyár lesz élete egyik legemlékezetesebb szünideje, melynek a végén még egy csók is elcsattan.

A fiatal szerző önfeledten ír erről a bolondos nyárról, és amerikai vígjátékokat megszégyenítő szarkasztikus humorral, könnyedséggel teszi mindezt. A könyv tele van szeretethető, tökéletlenségükben tökéletes alakokkal, akiben magunkra ismerhetünk és nevethetünk önmagunkon.

Az Ellenpontok-sorozat negyedik kötetében, a Vágod?-ban az ismert gyerekkönyves szerző, Mészöly Ágnes két elválaszthatatlannak tűnő barát kapcsolatáról írt. Bár a lányok óvodás koruk óta a legjobb barátnők, sőt együtt készülnek a tánc EB-re, ám kapcsolatuk megromlik, mikor Larának hazudnia kell Petra miatt. Vajon tudnak még újra egymáshoz közeledni vagy örökre elvesztik egymást? Hogyan szerepelnek majd a harmarosan kezdődő EB-n? Vajon érem nélkül kell hazakullogniuk? Mindez kiderül a könyvből, melyben a két szál tökéletesen kiegészíti, színezi egymást, sőt, a cselemény feloldása a kiadvány közepén található felvágható oldalak alatt rejtezik.

 

Hományi Péter


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035084
Megjelenés: 2018-06-30
méret: 215 mm x 135 mm x 25 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034780
Megjelenés: 2018-06-05
méret: 197 mm x 129 mm x 20 mm

MÉSZÖLY ÁGNES

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2018-09-26 08:57:44

Rangos francia díjra jelölték Dragomán Györgyöt

Tovább

Egy könyv a barátságról, és egy másik önmagunk és családunk elfogadásáról.