Lisbeth Salander ötödször!

A múlt héten jelent meg a Millenium-trilógia ötödik része. A történet úgy folytatódik, mintha írója még mindig életben lenne.

David Lagercrantz, aki Stieg Larsson halála utána folytatta a sorozatot, az új megjelenés kapcsán néhány egy perces kedvcsináló videót készített, melyekben apró érdekességeket oszt meg az olvasóival. A kisfilmeket a magyar kiadó is feltette a youtube csatornájára. A fordítást a videó leírásában találjátok.


A történet folytatásában Lisbeth Salander még büntetését tölti a Flodberga női börtönben, és mindent elkövet, hogy kimaradjon a foglyok közötti konfliktusokból. Ám a bajok így is megtalálják.

Védelmébe vesz egy fiatal bangladesi nőt, és emiatt egyenesen a börtönt uraló maffia fejével, Benitóval kerül összetűzésbe. Közben meglátogatja őt Holger Palmgren, akinek sikerült olyan dokumentumokhoz hozzájutnia, amelyek más megvilágításba helyezik a hatósági túlkapásokat, amelyeket Lisbethnek gyerekkorában kellett elszenvednie.

A lány megkéri Mikael Blomkvistot, hogy járjon utána a dolognak. A nyomok egy bizonyos Leo Mannheimerhez vezetnek, aki egy tőzsdeügynökség társtulajdonosa. De hogyan függhet össze egy jómódú pénzügyi szakember múltja Lisbethével? És mit tehet a lány az egyre agresszívebb Benitóval és bandájával szemben?


Az Animus Kiadó youtube csatornáját itt találjátok.


Stieg Larsson

Tovább

David Lagercrantz

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább

A tetolvált lány köztünk jár