Lisbeth Salander ötödször!

A múlt héten jelent meg a Millenium-trilógia ötödik része. A történet úgy folytatódik, mintha írója még mindig életben lenne.

David Lagercrantz, aki Stieg Larsson halála utána folytatta a sorozatot, az új megjelenés kapcsán néhány egy perces kedvcsináló videót készített, melyekben apró érdekességeket oszt meg az olvasóival. A kisfilmeket a magyar kiadó is feltette a youtube csatornájára. A fordítást a videó leírásában találjátok.


A történet folytatásában Lisbeth Salander még büntetését tölti a Flodberga női börtönben, és mindent elkövet, hogy kimaradjon a foglyok közötti konfliktusokból. Ám a bajok így is megtalálják.

Védelmébe vesz egy fiatal bangladesi nőt, és emiatt egyenesen a börtönt uraló maffia fejével, Benitóval kerül összetűzésbe. Közben meglátogatja őt Holger Palmgren, akinek sikerült olyan dokumentumokhoz hozzájutnia, amelyek más megvilágításba helyezik a hatósági túlkapásokat, amelyeket Lisbethnek gyerekkorában kellett elszenvednie.

A lány megkéri Mikael Blomkvistot, hogy járjon utána a dolognak. A nyomok egy bizonyos Leo Mannheimerhez vezetnek, aki egy tőzsdeügynökség társtulajdonosa. De hogyan függhet össze egy jómódú pénzügyi szakember múltja Lisbethével? És mit tehet a lány az egyre agresszívebb Benitóval és bandájával szemben?


Az Animus Kiadó youtube csatornáját itt találjátok.


Stieg Larsson

Tovább

David Lagercrantz

Tovább
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2018-05-17 14:00:11

„Kurt Vonnegut sokat segített, amikor nem találtam kiutat” – Interjú Likó Marcell-lel

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább
MINDENNAPI
2020-04-05 21:23:14

Részletek Paulo Coelho regényeinek új kiadásaiból

Tovább

A tetolvált lány köztünk jár