Könyvek napra, félárnyékba és árnyékba! – Romantikus regények a nyárra

Vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet megbocsátani? Vajon a vagyon és a neveltetés a szerelem útjába állhat? Érdemes-e mások életébe önjelölt Cupidóként beleavatkozni? Hogy lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant? Csak pár a számtalan kérdés közül, amire válaszokat találhattok az alábbi öt romantikus könyvben.

Kimberley Freeman legújabb regénye, az Örökzöld-zuhatag két történetet mesél el. Az egyik a 2010-es években, a másik a XX. század első felében, 1926-ban játszódik. A szövevényes regény egyik hőse Violet Armstrong, aki a húszas években pincérnőként dolgozik a grandiózus Evergreen Spa Hotelben, ahol az ausztrál elit tölti téli vakációját. A fiatal, naiv lány szenvedélyes, tiltott viszonyba bonyolódik a szálló egyik vendégével, a dúsgazdag Sam Honeychurch-Blackkel. Nyolcvannyolc évvel később a regény másik hősnője, Lauren Beck felszolgálóként dolgozik egy kávézóban, ahol megismerkedik Tomasszal, az Evergreen Spa Hotel felújítási munkálatait irányító dán építésszel. Miközben kapcsolatuk egyre szorosabbá válik, a nő felfedez egy sor szerelmeslevelet, még 1926-ból, és nekilát a rég feledésbe merült rejtély felgöngyölítésének.
Sabrina Jeffries A herceg emberei című sorozatának második részében, a Botrányos bajkeverőkben ezúttal egy újabb Cale, Victor történetét ismerhetjük meg. A férfinak nemcsak az életében hirtelen jött fordulattal  ugyanis kiderül róla, hogy Lyons hercegének rokona –, hanem a múltjával is meg kell küzdenie. Mikor egy ügy miatt Edinburghba utazik, találkozik egykori feleségével, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, sőt, váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt és tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.
Kasie West előző kötetében egy gimnáziumi bál apropóján fellángoló szerelem történetét beszélte el, új könyvében A távolság relatívban azonban egy szegény lány és egy gazdag fiú kapcsolatainak nehézségeiről mesél. A tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák. Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát. Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és kedvessége már éppen meggyőzné a lányt, hogy a gazdagság nem jellemhiba, ráébred, hogy a pénz sokkal nagyobb szerepet játszik a kapcsolatukban, mint gondolta volna. És hogy Xander nem az egyetlen, akiért aggódnia kell.
Könnyed nyári olvasmány Eithne Shortall Szerelem a huszonhetedik sorban című kötete. A könyv főszereplője, Cora Hendricks épp élete mélypontján van. Nemcsak egy keserű szerelmi csalódást kell kihevernie, de Alzheimer-kóros édesanyja egyre súlyosbodó betegségével is kénytelen szembenézni. A londoni Heathrow-n dolgozó lány mindennapjainak szomorú egyhangúságát egy váratlan intézkedés töri meg: a reptér vezetősége biztonsági rendelkezésre hivatkozva beszünteti az online utasfelvételt, így mindenki kénytelen lesz az utasfelvételi pulthoz fáradni. Az álmodozó lány elhatározza: ahelyett, hogy a saját sorsa miatt aggódna, inkább mások életébe menekül. Ő maga ugyan már végleg lemondott a szerelemről, de ez nem akadályozza meg abban, hogy Cupido szerepét magára öltve, az utasok között villám-párközvetítésbe fogjon. Cora a megérzései, az internet és cinkostársa, a légiutas-kísérő Nancy segítségével a huszonhetedik sorban rendezi be szerelmi laboratóriumát. Minden járaton lesz két mit sem sejtő utas, akik az út végére rájönnek: végig álmaik szerelme mellett ültek. Vagy mégsem Cupido-Cora ugyanis korántsem tévedhetetlen. De mit tesz az önjelölt szerelemvadász, ha egy nem várt találkozás nyomán végül őt magát találja el Ámor nyila?
Susanna Ernst A lelked bennem című könyve csodálatos szerelmi történet, de aki kézbe veszi készüljön fel, hogy nem lesz könnyű dolga, ugyanis fantasztikus és rettenetes eseményeknek lesz szemtanúja. Matt, aki gyerekfejjel tehetetlenül szemlélte kis barátnője megerőszakolását és meggyilkolását, huszonegy év múltán is képtelen feldolgozni a traumát. Bár sikeres masszőrként dolgozik sőt gyógyító mentalistaként különleges képességekkel rendelkezik , végtelenül magányos. Ám egy napon találkozik egyik betegének autista lányával, Julie-val, s a kettejük között kialakuló, megmagyarázhatatlan vonzalom nemcsak különös élményeket ad, de közös emlékeket is feltár. Emlékeket abból az időből, amikor még nem is ismerhették egymást. Matt lassan rádöbben: rég meghalt gyermekkori szerelme egy másik testben él tovább. S miközben együtt próbálnak megküzdeni családjukkal, környezetükkel, hogy elfogadtassák a lehetetlent, a múlt árnya kísért a metszőn kék szemű gyilkos személyében.

 
H. Nagy Ilka

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034810
Megjelenés: 2018-05-24
méret: 215 mm x 135 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632932613
Megjelenés: 2018-05-23
méret: 125 mm x 25 mm x 200 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521181
Megjelenés: 2018-05-22
méret: 189 mm x 125 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521389
Megjelenés: 2018-05-17
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632934372
Megjelenés: 2018-05-15
méret: 135 mm x 29 mm x 215 mm

Kimberley Freeman

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább

Készülj a nyárra! – 5 strandkönyv, nőknek.