Hofi aktuálisabb, mint valaha?

Hogy Hofi örök, az nem kétséges, hiszen nem tett mást, csak az emberi ostobaságot állította pellengérre. Rámutatott arra, mennyi ellentmondás van világunkban, melyeket alapvetésnek fogadunk el, pedig se nem szükségszerűek, se nem igazak. A legismertebb és legnépszerűbb magyar humorista műsoraiból most a Corvina szerkesztője, Király Levente állított össze kötetet.

Ahogy a kötet fülszövege is kiemeli, hogy a Hofi-élmény elengedhetetlen része a látvány, hisz humorához hozzátartoztak gesztusai és hangsúlyai is, ugyanakkor a könyv lapjain olyan idézeteket olvashatunk tőle, melyek önmagukban is megállnak, ezáltal az életművet is más fénytörésbe helyezik. Ugyanis a könyv egyfajta aforizma-gyűjtemény.
A Corvina Kiadó Megmondja-sorozatának második kötete követi az első (Ady megmondja) szerkezetét, azaz tizenhárom hívószó köré csoportosítva ad közre idézeteket, aforizmákat Hofitól. Így szó esik cenzúráról, szocializmusról, mezőgazdaságról, piáról, egészségügyről, szexről, rendőrségről, kultúráról, fociról, sportokról, oroszokról, külföldiekről, demokráciáról, társadalomról és nem utolsósorban saját magáról.
 


„A hülyeség időtálló” – Interjú Hofi Gézával.

 

Hofit mindenki ismerte, aki a rendszerváltás után is a politika és a közélet meghatározó kritikusa maradt, aki a kisember szemszögéből kommentálta az eseményeket. Ugyanis amellett, hogy színházakban játszott, például pályakezdőként Latinovits mellett, dolgozott gyári munkásként is. Kiváló hallása volt, szerette a zenét, sőt olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Próbálj meg lazítani vagy a Piál a Föld.

 


Hofi: Próbálj meg lazítani.

 

Ez a könyv egyszerre alkalom a lazításra, a nosztalgiázásra, és arra hogy egy-egy gondolatán elmerengjünk, és szembesüljünk azzal, hogy bár bizonyos mondatai, történetei  több mint harminc-, negyven-, sőt ötvenévesek, nem sok minden változott. Hisz amíg az ember ember lesz, addig hülyeség is lesz, és ha már mást nem tudunk tenni, legalább nevessünk rajta.

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631365351
Megjelenés: 2019-12-13
méret: 183 mm x 124 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631364545
Megjelenés: 2019-02-28
méret: 124 mm x 183 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
INTERJÚ
2019-02-13 09:54:37

„Én sem egy tündérmesében cseperedtem” – Interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

„A hülyeség időtálló” – Hofi szerint a helyzet változatlan.