Gasztronómia kicsiknek és nagyoknak – 3 friss szakácskönyv

Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de nálunk mindig a konyha volt a lakás szíve. Hiába rendezett be anyám lakályos nappalit, valahogy végül mégis mindig a konyhában gyűlt össze a család apraja-nagyja. Ott került sor az örömteli együttlétekre és a hatalmas perpatvarokra egyaránt. Felcseperedvén barátnőimmel albérletek szűk kiskonyháiban egy-egy jéghideg sört iszogatva váltottuk meg a világot, amióta pedig anya lettem, kislányommal gyakran főzünk közösen hétvégenként. Imádok főzni, és imádon a szuper recepteket, ezért is ajánlom a figyelmetekbe ezt a három remek kis könyvet, melyek a gasztronómia világába kalauzolnak. A BLW szakácskönyv a hozzátáplálásban segít, a Csomagolj ebédet! forgatva ízletes falatokkal tölthetjük meg az ebédes dobozokat, míg a Sörivók zsebkönyvéből mindent megtudhatunk, amit a sörről tudni érdemes.

Annabel Karmel: BLW szakácskönyv – 120 recept az igény szerinti elválasztáshoz

A legtöbb édesanya puha pürékkel és a kanál használatával kezdi a hozzátáplálást. Napjainkban azonban egy másik, a baba igényei felől közelítő módszer is van, a BLW. Annabel Karmel több mint 25 éve segíti a szülőket ötletes és könnyen elkészíthető receptjeivel. Legújabb könyvében az igény szerinti elválasztás rugalmas formáját kínálja, és arra biztatja a szülőket, hogy engedjék a gyermeket egyedül étkezni. A ropogós, darabos falatkák receptjeit tartalmazó gyűjtemény útmutatóként szolgál mindazoknak, akik kizárólag a BLW-t szeretnék alkalmazni, de a szerző hazánkban is nagysikerű, Babaétrend és Pürékorszak című könyveinek kiegészítőjeként is jól használható.

Annabel Karmel a mai napig Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője. Több mint húsz sikerkönyv szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya. 1991-óta segíti munkájával a családokat abban, hogy soha ne fogyjanak ki az ízletes és tápláló receptekből.

 

Csigó Zita: Csomagolj ebédet!

Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket, legyen szó komplett ebédről, snackről vagy egy laktató salátáról. Minden receptnél kis ábra jelöli ezért a glutén-, a laktóz-, a tojás- és a hozzáadott cukor-mentességet, illetve ha vegetáriánus vagy vegán az étel. A színes képekkel illusztrált könyvet mindenkinek szánjuk, aki szeretne magával vinni finom és tápláló ételeket: azoknak is, akik fizikai munkát végeznek, és azoknak is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Ezért nincs kalóriakorlát: fogyókúrába illeszthető és magasabb kalóriatartalmú fogások egyaránt kerültek bele.

 

Ellen Goldstein: Sörivók zsebkönyve

Tudtátok, hogy a texasi törvények szerint csak három korty sört ihatunk állva? És ez még semmi!
Ellen Goldstein helyes zsebkönyvében mindent – tényleg mindent – megtalálhattok, amit a sörről tudni érdemes! Hogyan, hol készül? Milyen fajtái vannak? Hogyan kell jól csapolni? Melyik évszakban mit igyunk? Milyen sörös helyekre érdemes elzarándokolni? Mik a legjobb fesztiválok? Melyik ételhez milyet igyunk?
Mivel gyönyörű könyvről van szó, érdemes felírni, a mit adjunk ajándékba, ha épp semmi nem jut eszünkbe listánkra, mert egy üveg sörkülönlegességgel kiváló ajándék lehet bármelyik sörkedvelő ismerősünknek, rokonunknak.

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783173
Megjelenés: 2018-04-17
méret: 190 mm x 190 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631364910
Megjelenés: 2018-04-13
méret: 90 mm x 146 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631364880
Megjelenés: 2018-04-04
méret: 190 mm x 235 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább

Babakaja, vinnivaló ennivaló és minden, ami sör – 3 szakácskönyvet ajánlunk a figyelmetekbe.