Csak egészség legyen! – Két életmód könyv

Nemcsak az élet hossza, hanem a minősége is számít. Az alábbi két könyv abban segíti olvasóit, hogy minél teljesebb, boldogabb életet élhessenek. A Barangolás a bél körül című műből megtudhatjuk, hogy mit együnk, míg Az aktív időskor művészetét forgatva annak járhatunk utána, hogy mi a hosszú és aktív élet titka.

Az vagy, amit megeszel. – A tudatos táplálkozás mozgalom szlogenje lett ez a mondat, amivel személy szerint csak részben tudok egyetérteni, hisz szerencsére az ember annál azért jóval több, hisz nemcsak testünk, hanem tudatunk, szellemünk is van. Ugyanakkor, mivel a mindennapi betevőnket nem pirospozsgás gazdasszonyok és nagy bajuszú paraszt bácsik készítik, hanem az élelmiszeripar állítja elő, mindenképp érdemes, sőt fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit fogyasztunk.

Dr. Tamássy Klára, ismert és elismert belgyógyász-gasztroenterológus szemgyönyörködtető illusztrációkkal teli könyvét, a Barangolás a bél körült a fülszöveg tanulsága szerint azért írta, hogy végre az olvasók kezébe kerülhessen egy olyan kiadvány az emésztésről, ahol nem csak félinformációkat kapnak a betegségekről és a gyógymódokról, hanem egy mindenre kiterjedő kalauzt. Bemutatja a kaleiodo étrendet, mely tulajdonképpen tudatos és színes táplálkozást jelent. Majd taglalja a manapság egyre gyakoribb élelmiszer-allergiákat és bélrendszeri megbetegedéseket: a tejcukor-érzékenységet, az epekövességet, a lisztérzékenységet és a refluxot. Nemcsak a betegségeket mutatja be személetesen, hanem hasznos életmód tanácsokat ad, valamint recepteket is közöl.

 

 

Senki se szeretne megöregedni, de ha szerencsések vagyunk, előbb-utóbb mindnyájunknak része lesz benne. Elkerülhetetlen, hogy aki él, az szülessen, megöregedjen és meghaljon. Daniella Mari, olasz orvos egész életét annak szentelte, hogy azokat a folyamatokat vizsgálja, melyek az öregedés hátterében állnak. Könyve, Az aktív időskor művészete, nem orvosi szakmunka, sokkal inkább egy bédekker azoknak, akik már próbálnak megbirkózni ennek az életszakasznak a nehézségeivel. Miközben a könyv lapjain számos anekdotát, esettanulmányt, tudományos eredményt és bölcs tanácsot oszt meg olvasóival, lapjain hangsúlyos szerepet kap a filozófia, az irodalom és a művészet. Ezeket a szerző mondandója egyfajta illusztrálásaképp használja. Megmutatja, megöregedni nem rossz, csak szükséges, és rajtunk áll, hogy hogyan akarjuk ezt megélni.

 

H. Nagy Ilka

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783371
Megjelenés: 2019-04-04
méret: 150 mm x 230 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631365306
Megjelenés: 2018-10-18
méret: 130 mm x 197 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább

Két ismeretterjesztő könyv a teljes életért.