Áprilisban érkezik az új Harry Potter könyv

A British Library 2017-es Harry Potter kiállításán alapuló kiadvány a mágia több ezer éves történetét és hagyományait mutatja be. Olyan tárgyakat, leírásokat tartalmaz, melyek árnyalják Rowling varázsvilágáról való tudásunkat.

A kiadvány kifejezetten a Harry Potter keletkezéséről és az ehhez kapcsolódó mágikus világról szól. Bemutatja a Harry Potter-történetek szerves részét képező népi hagyományokat és hiedelmeket, például sárkányok és griffmadarak középkori leírásait vagy a bölcsek köve eredetét. Továbbá megtalálható benne mindaz, amit a tervezés és írás közben Rowling lejegyzett, lerajzolt, azaz a szinopszistól kezdve a Rowling által kézzel felskiccelt Roxforti térképvázlatig minden. Lesznek rajzok Dursley-ékről, sőt a szerkesztés folyamatának részletébe is bepillantást nyerhetünk, azaz megismerkedhetünk a szerkesztés előtti, eredeti szöveggel, és láthatjuk például Rowling kézzel írt jegyzeteit a Teszlek Süveg kitalálásáról.

A könyv sorban halad onnantól, hogy a kiadó alapító-igazgatójának lánya megírta az első véleményét a könyvről (ezt a levélkét is láthatjuk a könyvben), tematikák szerint halad végig a történeten. Sorba veszi például a bájitalok és az alkímia témáját, a gyógynövénytannal kapcsolatos tudnivalókat, a jóslástant vagy a legendás lények gondozását, a múltat, a jelent és a jövőt.

A kiadványt ősszel egy másik, albumjellegű, kemény fedeles, terjedelmesebb munka követi majd. Harry Potter-rajongóknak mindenképp érdemes beszerezniük ezeket, hiszen a segítségével még jobban megismerhetik a sorozat hátterét, kialakulását.


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Rowling jegyzetei, rajzai az Animus Kiadó új kiadványában.