9 könyv, ami miatt várjuk a márciust

Minden hónap elején átnézzük az előrendelhető könyveket, és válogatunk az új megjelenések közül. Márciusban végre felébred a könyvpiac téli álmából, felzúgnak a nyomdagépek és rengeteg kiadvány jelenik meg! Ezek közül kilenc kötetet ajánlunk a figyelmetekbe szépprózától a gyerekkönyvön át a paranormális vámpírregényig!

1. Bartis Attila: A szigeteken

Bartis Attila méltán az egyik legnépszerűbb szépírónk. Nagysikerű Nyugalom című regényéből rendezte Alföldi Róbert első játékfilmjét. Három éve jelent meg utolsó műve A vége, mely 2016-ban elnyerte a Libri irodalmi közönségdíjat.

Bartis most új kötettel jelentkezik. A szigeteken klasszikus fotóalbuma, melynek anyagából a jövő héten  kiállítás nyílik a Mai Manó Házban. A könyvben szereplő fotográfiák 2014 és 2017 között készültek, többnyire Jáván, Yogyakarta környékén. Bartis azonban nem egy távoli, egzotikus világgal akar megismertetni, nem dokumentál, „hanem a változó környezet adta inspiráció hatására olyan felvételeket készít, amelyek tárgyukat tekintve készülhettek volna a világ más pontjain is. A felvételekkel a valóságról való személyes érzéseit közvetíti” – írja a képekről Petrányi Zsolt a kiállítás kurátora.  A magyar és angol nyelvű album fényképeihez Petrányi Zsolt mellett Katharina Narbutovič irodalmár és Szűcs Attila képzőművész írt értelmező szövegeket.

 

2. Clarice Lispector: Minden történet

Több mint hatszáz oldalnyi novella vár azokra, akik kézbe veszik Clarice Lispector ukrajnai zsidó származású brazil író, első magyarul megjelenő kötetét. A  sok történetből összeálló nagy történetet az, ami miatt szerzőjük igazi irodalmi legenda lett, és napjainkban megkerülhetetlen alkotóként fedeztek fel újra. Nem véletlen, hogy két könyve is szerepel az 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz című könyvben.
Kritikusai az életmű jelentőségét Franz Kafka és Jorge Louis Borges munkáihoz hasonlítják. A hol szürrealista, hol patetikus, gyakran szarkasztikus humorú írások varázslatos módon beszélnek el nem mindennapi történeteket. Az írások főszereplői saját szexuális és művészei erejükre ráébredő kamaszok, unatkozó háziasszonyok, akik számára minden történet önmagát túlmutató eseménnyé válik. A hol teljesen hétköznapi, hol természetfölötti látomásokat megjelenítő írásokban mégis megmutatkozik valami közös: az emberi lélek feltárulkozása.


3. Udo Weigelt - Joélle Tuorlonias: Mia és a makcsamedve mesés kalandjai

Joélle Tuorlonias egyszerű mégis csodálatos illusztrációin megakad a tekintet, főleg ha a képek olyan mesékkel társulnak, mint amilyeneket Udo Weigelt ír, melyek gyerekekről gyerekeknek szólnak. Nem véletlenül őket kérte fel a Nivea nemzetközi kampányának az elkészítésére. A Mia és a macskamedve első kötetét is nagyon szerettük, így már izgatottan várjuk az új részt. A fülszöveg tanulsága szerint van okunk rá:
„Mia nagyon izgatott. Most először maradhat otthon egyedül. De mihez kezdjen magával, amíg Mama nincs otthon? Kész szerencse, hogy Carlo nagyon tapasztalt, és még egy különleges képessége is van: rá tudja bírni Mia kis szőnyegét, hogy repüljön. Rögtön ki is próbálják a szőnyegen utazást. Mikor aztán Mia anyukája csak nem jön haza, Carlo úgy dönt, hogy legjobb, ha gyorsan utánanéznek, merre jár. Miával elrepülnek a város felé... Vajon sikerül megtalálniuk Mamát?”

 

4. Lucinda Riley: Gyöngynővér

Lucinda Riley A hét nővér-sorozata a romatikus irodalom kedvelőinek kötelező olvasmány. A különös családregény negyedik részének főszereplője nemcsak a származásával kapcsolatos kérdésekre találja meg a választ – ahogy a korábbi kötetekben testvérei –, hanem kénytelen lesz azt is belátni: ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessen, és rájöhessen, ki is ő valójában, szembe kell néznie a félelmeivel.

 

5. Angela Marsons: Halálos játék

Angela Marsons (az írónővel készült interjúnkat itt olvashatjátok) Kim Stone-sorozatának új részében a talpraesett, de igencsak érdes természetű nyomozónőnek nemcsak egy gyilkossal, hanem az idővel is versenyt kell futnia.
„A Westerley orvostudományi kutatóintézet tudósai az emberi test bomlását tanulmányozzák, hogy pontosabban meghatározhatók legyenek a halál körülményei, ezzel is segítve a rendőrség munkáját. Az unalmasnak ígérkező bemutató azonban hamar félbeszakad, amikor Kim egy, a helyi kutatók számára is ismeretlen női holttestet talál. A testen minden különösebb vizsgálat nélkül látszik, hogy az áldozat gyötrelmes halált halt: földet tömtek a szájába. Alig indul meg a nyomozás, amikor a felügyelőt máris újabb áldozathoz riasztják. A minta ugyanaz, de a tettest megzavarhatták, mert a nő ezúttal életben maradt...”


6. Michael Wolff: Tűz és düh - Trump a Fehér Házban

Michael Wolff könyve világszenzáció, és nemcsak azért, mert rengeteg szórakoztató anekdotát olvashatunk belőle a cseppet megalomán amerikai elnökről, hanem mert a könyvből megismerhetjük a világ egyik vezető hatalmának a kormányzati gépezetét, hiszen Wolff riportkönyvében azokat szólaltatja meg, akik segítik az elnök munkáját.
A stáb tagjai pedig mesélnek, mi pedig megérthetjük, hogyan kerülhetett pozícióba és törhet egyre magasabbra ez a rapszodikus és zabolátlan természetű ember. A Tűz és düh a megjelenés napján bombaként robbant az Egyesült Államokban és minden idők egyik legkeresetebb könyve volt pár hétig, sőt tévésorozat is készül belőle.


7. Meik Wiking: Lykke

Meik Wiking első könyve, a Hygge megismertette Magyarországot a dán életérzéssel. Második Lykke (jelentése: boldogság) című kötete kincskeresésre invitál.  A dán szerző meggyőződése, aki egyúttal a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója is, hogy a boldogság kulcsa világunk minden táján ott rejlik. Ezért Wiking bolygónk legboldogabb zugaiból gyűjtött bizonyítékokat, történeteket és tippeket tár olvasói elé, melyek segítenek abban, hogy teljesebb, boldogabb életet élhessünk.

 

8. Kondor Vilmos: A korona ügynöke
A magyar noir megteremtője, rejtőzködő nagymestere legújabb kötetében új műfajban alkot. Egy tizenkilencedik századi nyomozás történetét meséli el egy történelmi kalandregény keretében.
Gyra Miklós 1876-ban a nem túl sikeres pesti ügyvédek életét éli: van egy irodája a halszagú Hal téren, benne egy hivatalszolgája, meg egy védence, akit azzal vádolnak, hogy megsértette a császárt. Nem túl kényelmes lakását feleségével és kisfiával osztja meg, ám ezt a polgári idillt váratlanul darabokra robbantja egy küldemény. Tartalma egy napló, feladója pedig egy Wargha nevű férfi. A könyvet forgatva Gyra előtt szövevényes történet tárul fel, melynek középpontjában a Szent Korona áll. Gyra nem kevesebbet akar megtudni, mint hogy ki árulta el a koronát, amely az 1848-49-es szabadságharc végóráiban nyomtalanul eltűnt, hogy aztán néhány évvel később hirtelen megtalálják, s így magyar királlyá koronázhassák vele Ferencz Józsefet. Ki fedte fel a Habsburgok előtt a rejtekhelyét? Ki volt a korona árulója – vagy megmentője?

 

9. Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

A szerző Halhatatlanok alkonyat után-sorozat 14. részében a MacRieve klán sötét titkaiba vezeti be az olvasót. Uilleam MacRieve azt hitte, leszámolt rettenetes múltjával, ám idővel mégis feltámad benne a régi harci szellem. A büszke vérfarkas legszívesebben a halált választaná... Aztán rátalál egy fiatal emberlányra, aki bátor és erős, így képes arra, hogy visszatartsa őt ettől a halálos meneküléstől. Chloe Todd rabszolgaként csöppen a számára teljesen új, szörnyekkel és varázslattal teli világba. Sötét lények fenik rá a fogukat, Chloe pedig attól retteg, hogy még az éjszakát sem éli túl. Ekkor azonban közbelép MacRieve, az igéző szemű halhatatlan férfi, akinek az érintése maga az eleven láng. Megmenti ellenségeitől, és abba a mindentől elszigetelt erődbe megy vele, ahol ifjúkorát töltötte. Amikor azonban ágyba viszi a lányt, megelevenedik a múlt kísértete, és próbára teszi, talán az őrületbe is kergeti a vérfarkast... Közeleg a telihold. Vajon sikerül legyőzni a rémálmokat, hogy megmentse Chloét... saját magától? 

 

Az összes előrendelhető könyvet a megjelenés ideje szerinti rendezve itt találjátok.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521068
Megjelenés: 2019-08-29
méret: 197 mm x 137 mm x 50 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937632
Megjelenés: 2018-03-26
méret: 200 mm x 125 mm x 50 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937014
Megjelenés: 2018-03-26
méret: 125 mm x 26 mm x 200 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789630991674
Megjelenés: 2018-03-21
méret: 210 mm x 140 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634332039
Megjelenés: 2018-03-20
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034490
Megjelenés: 2018-03-13
méret: 238 mm x 163 mm x 10 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631436501
Megjelenés: 2018-03-12
méret: 240 mm x 302 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521440
Megjelenés: 2018-03-12
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631436518
Megjelenés: 2018-03-07
méret: 140 mm x 215 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Krimi, romantikus, vámpíros, riport, gyerek, novellás és életmód könyvek megjelenését várjuk!