Tartasz tőle, hogy nehezen fog menni a beszoktatás?

Sokszor nehézséget jelent, amikor be kell szoktatni a gyerekeket óvodába. Ha van kistestvér, a nagyobb sokszor nem érti, ő miért nem maradhat otthon. Ha nincs kisebb tesó, akkor pedig az anya a munkahely és a család elvárásainak próbál egyszerre megfelelni, ami sokszor emberfeletti terhet jelent. Ilyenkor jön jól egy kis segítség, egy könyv, ami felkészíti a kicsiket arra, ami rájuk vár.

Borit senkinek sem kell bemutatni. A sorozatban megjelent kis füzetekben kedves kis történetek vannak, melyek különböző élethelyzetek megértésében, megismerésében és feldolgozásában segítik a gyerekeket. A Bori az óvodában a kislány egy napját meséli el. Megtudhatjuk, hogy az oviban hogyan zajlik az érkezés, a reggeli, a közös játék, az ebéd, és azt is, hogy mi mindent lehet csinálni az udvaron. Egyelten dolog, amit hiányoltam, hogy a délutáni alvásról nincs benne szó, pedig fontos része a kicsik napirendjének.

De a könyv egyébként tényleg szuper, mert nemcsak az óvodai életre készít fel, hanem tanít is. Beszél az étkezésről, a formákról, színekről, természetről, sőt, a betűkről és a közlekedésről is. Kérdéseket taláhatunk benne, melyekkel az olvasás egyúttal közös beszélgetéssé-játékká változhat, megteremtvén annak a lehetőségét, hogy a szülők és a gyerekek kötetlenül beszélgessenek az oviról.

Természetesen nemcsak az ovi előtt álló picikkel lehet olvasni, hanem az akár nagycsoportba járó testvérrel együtt is. Nagy valószínűséggel őket is leköti a könyv, hiszen róluk szól, az ő mindennapjaikról, és a Bogyó és Babóca óta tudjuk, hogy ez mennyire működik. Nálunk legalábbis mindketten élvezték, csak az jelentett problémát, hogy a kihajtható ablakokat sokszor egyszerre szerették volna kinyitni. Végül persze, mint ahogy a legtöbb dolog, ez is megoldódott. Biztos vagyok benne, hogy szeptemberig még sokszor elő fogjuk venni.
 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034476
Megjelenés: 2018-02-28
méret: 270 mm x 250 mm x 15 mm

Liane Schneider

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Könyv az oviról ovisoknak és kisebbeknek.