Óriások, tündérek és lovak – Három új mesekönyv ovisoknak és kisiskolásoknak

Nyárra sem maradnak olvasnivaló nélkül a legfiatalabb könyvmolyok! Folytatódik Tony Wolf mesefolyama, a Mesél az erdő, ugyanis immár újra kapható a sorozat harmadik kötete, melyben óriásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Stefanie Dahle Szamócka-történeteiből is új rész érkezett, az Erdei mulatság és más történetek címmel, valamint kisiskolásoknak, önálló olvasásra ajánljuk a Kiscsikók című kötetet.

Tony Wolf fantasztikus világának lehetetlen ellenállni, még úgyis, hogy az ember közel harmincéves, hát, mégha csak három vagy négy. Az enyémek közt komoly közelharc alakult ki, amikor meglátták az új kötetet. Amikor végre némi előzetes megbeszélés után mely arra terjedt ki, hogy melyik oldalamon ki fog ülni –, nekiláttunk az olvasásnak, a történetek minden eddiginél jobban magukkal ragadtak minket. Talán mert ismerős a világ, vagy csak a szerző rázódott bele a történetmesélésbe, ezúttal valahogy én sem tudtam kivonni magam a mese hatása alól, és miután fegyelmezetten, csak három mesét meséltem az elalvás előtt, utána az ágyamban gyorsan elolvastam a többit is.

Történik ugyanis, hogy egy átlagosan kezdődő napsütéses reggelen az erdő lakói furcsa dübörgésre ébrednek. A hangok egy világjáró óriás, Rőtszakáll közeledő lépteit jelzik, aki azért látogat a törpék falujába, mert kínzó fogfájás gyötri, és reméli, hogy talál valakit, aki segít rajta. A törpék közös összefogással meg is gyógyítják, aki hálából felajánlja a segítségét nekik. És ezzel kezdetét veszi az állatok, a törpék és az óriás, azaz óriások közös története. Újabb és újabb titkokra derül fény, miközben a kis közösség élete is zajlik tovább, ráadásul a könyv végén újabb szereplők bukkannak fel...

A lányom nagy kedvence Szamócka, a bájos és segítőkész tünder, ezért míg fiam az autóival, állataival játszott, mi időről időre elmerültünk a szamócatündér bűbájos világában. Szerencsére az Erdei mulatság és más történetek című könyv sokáig kitartott, mert egy tucat mese található a kötetben. Az apró történetek az erdő-mező lakóiról: állatokról és tündérekről szólnak. A történet középpontjában egy, sokszor a gyerekek számára is ismerős konfliktus, probléma áll, melyeknek a feloldása, megoldása mindig megnyugtató. Például egyszer Lilinek, a cinkének a szalamandrák bajuszt rajzolnak, de Szamócka különleges bajuszbulit szervez neki, hogy felvidítsa. A denevérek mulatságos árnyjáték-előadást tartanak az erdőben, de a hangos kacagástól a szamócatündér nem tud aludni, ezért elindul, hogy megtalálja a csendháborítókat.

Harmadikként a Manó Könyvek Olvass velem!-sorozatának legújabb kötetét ajánlom, melyben izgalmas történetek elevenednek meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhősök nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyerekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják. Így a mesélés igazi közös, családi szórakozássá válhat.
A Kiscsikók első történetének hőse, Mona, izgatottan várja kedvenc lovának, Leilának kiscsikóját, azonban egy váratlan baleset miatt a kislány sajnos nem lehet ott a nagy pillanatnál, de végül ő adhat nevet a néhány napos állatkölyöknek. A második történet főszereplője Jozsó, a játékos csikó, aki nagyon szeretne egy játszótársat, ezért egy óvatlan pillanatban kiszökik a nyitva hagyott kapun... A harmadik mese Merlinről szól, aki életében először találkozhat apjával, Ezüstcsóvával, a gyöngyszínű ménnel, aki elvezeti őt a tündérkirály birodalmába. De hova kóborolt a hercegkisasszony? Merlin talán segíthet megtalálni.

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034926
Megjelenés: 2023-03-16
méret: 238 mm x 163 mm x 12 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035053
Megjelenés: 2018-05-17
méret: 238 mm x 163 mm x 8 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034698
Megjelenés: 2018-05-14
méret: 238 mm x 163 mm x 7 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Sorozatok gyerekeknek – A Mesél az erdő, Szamócka és az Olvass velem!-sorozat új részeit ajánljuk.