Moser, a mese mestere

Erwin Moser könyveit mindig nagy öröm kézbe venni, mesélni. Nemcsak azért, mert a grafikák egy sajátos, egyedülálló világba repítenek el gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hanem mert a történetek által megtapasztalhatjuk a fantázia erejét, mely gyógyít, megtisztít és felnyitja a szemünket a létezés csodája előtt.

Mosernek, mint minden nagy írónak, saját univerzuma van. Ebben az univerzumban pedig bármi megtörténhet. itt nemcsak olyan figurák vannak, akik kedvesek és jószívűek, mint a legtöbb kortárs történetben, hanem bizony önzők, ostobák, ravaszak is, akárcsak az életben. Átélhetők általuk azok a problémák, érzések, amelyekkel nap mint nap szembesülünk életünk során. Harag, szorongás, remény. Mindez szeretettel elmondva, a gyerekek, a mese nyelvén, amit az osztrák meseíró tökéletesen beszél.
A kötetben négy csodálatos történet található, melynek a főhőse Kokó, a görbeorrú kismedve, aki mindig úton van. Ahogy a kicsik, ő is felfedezi a világot. Hol keletre, hol nyugatra kalandozik el. Útjai során pedig találkozik számtalan állattal. A fehér madárral, aki nem beszél, mégis bölcs, a magányos orrszarvúval, akitől mindenki fél, a növénybűvölő kutyával, és közben varázsesernyőre és repülőszőnyegre is szert tesz. Ha kudarc éri, nem csügged, mindig kutat, keres, és megtalálja a megoldást.

Kokó és Kiri, a két görbeorrú kismedve történeteiben Moser receptet ad a kezünkbe, arra nézvést, hogy együtt tudjunk élni azzal, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy megálmodjuk, tervezzük. Persze nem úgy, hogy a szánkba rágja, hanem érzéki módon, a történetek mögött rejlő végtelen bölcsességgel és életszeretettel. És mit is akarhatnánk a gyermekeinknek átadni, ha nem ezt? Hogy örömöt találjanak az ürömben, hogy keressék a megoldást, hogy legyenek nyitottak és bízzanak a kreativitásukban és önmagunkban. A többit meg a jószerencse megoldja.
A szerző nemcsak a mesék szerzője, hanem ő maga illusztrálja könyveit, ezáltal a kép és a szöveg szoros egységet alkot. A Manó Könyvek ezzel a kötettel együtt már nyolcadik könyvét adja közre, hogy a magyar olvasók is elveszhessenek és magukra találhassanak ebben az igen különös, egyedi és fantasztikus világban.

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034469
Megjelenés: 2018-02-20
méret: 238 mm x 163 mm x 20 mm

Erwin Moser

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-03-23 12:57:46

9 új gyerekkönyv húsvétra

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

Gyógyít, megtisztít és felnyitja a szemünket a létezés csodája előtt.