Megjelent Az önbizalom kódja lányoknak! – Videó, könyv- és programajánló

Miért nincs a lányoknak önbizalmuk, az élet milyen területein akadályozza ez őket, és fel lehet-e építeni az önbizalmat, akár egy szoftvert? Katty Kay neves BBC kommentátor és Claire Shipmen egykori tévériporter nagy sikerű könyvük után, amely a nők önbizalmáról szólt, most a lányoknak írtak könyvet a témában.

A könyv célkitűzései és módszere

Előfordult már veled, hogy azt kívántad, bárcsak lenne bátorságod, hogy kipróbáld magad egy új sportban vagy fellépj egy színdarabban, esetleg hogy létrehozz egy blogot, amit már régóta tervezgetsz? Persze, lehet, hogy a te listádon egészen más vágyak szerepelnek. Ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaid, egyetlen dologra van szükséged, és ez az


ÖNBIZALOM.


A könyvben található feladatok, tesztek és igaz történetek abban segítenek, hogy megalkosd és használd a saját önbizalomkódodat. Nemsokára olyan lány leszel, aki nem fél cselekedni, kockázatot vállalni és olyan nagy kalandokban részt venni, amikről korábban álmodni sem mert.

Az önbizalomhiánynak számos, belső és külső, a társadalmi környezetben rejlő oka van, és negatív hatással van a tanulmányi eredményre, az énképre vagy a lányok jövőjére. Ez a könyv arra vállalkozik, hogy egy ötlépcsős módszer használatával segítsen felépíteni az önbizalmat, így a lányok a mindennapi életükben, az online közösségi térben és az iskolában is magabiztosan küzdhetnek meg az akadályokkal és lehetnek felszabadultak és bátrak, akik mernek kockázatokat vállalni. Mindezt közérthető nyelvezettel, képregényekkel és valódi történetekkel, kamasz-kompatibilisen teszi.


A könyv szerzői
A könyv két szerzője, KATTY KAY és CLAIRE SHIPMAN jó barátságban vannak, nyolc éve kezdtek el közösen könyveket írni. Katty a BBC News tudósítója. Claire, aki korábban tévériporter volt, most nyilvános beszédeket tart. Katty a férjével, négy gyerekével, két macskával és egy kutyával él, Claire a férjével, két gyerekével és sok-sok kutyával.

 

A szerzőpáros közös fotója.


A könyv ajánlói
„A lányokban rejtőző erő az önbizalomból fakad, ám sok lány nem képes észrevenni, hogy valójában mennyire fantasztikus. A jó hír, hogy vannak módszerek, amelyekkel felépíthetik az önbizalmukat – méghozzá nem kínkeservvel, hanem olyan mentális eszközök használatával, amelyek lehetővé teszik számukra hogy önmaguk legyenek. Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet lánykoromban / Örülök, hogy a mai lányok már olvashatják.” (SHERYL SANDBERG, a Facebook ügyvezető igazgatója)

„Erre a könyvre minden lánynak szüksége van ahhoz, hogy megvalósítsa az álmait.” (LAURIE HERNANDEZ, amerikai olimpiai bajnok)

„Kötelező olvasmány minden kamaszlánynak! Ez a könyv arra bátorítja a lányokat, hogy cselekedjenek, ne féljenek a kudarctól, és küzdjék le a félelmeiket. Közérthető és megnyerő stílusban hasznos tanácsokat ad a közösségi média sokszor ítélkező és provokatív világában történő eligazodáshoz. A lányok megértik, mit jelent önazonosnak lenni és határozottan fellépni egy cél érdekében. A szerzők lenyűgöző útmutatót állítottak össze, amelyből a lányok újra és újra meríthetnek útjuk során, amely az erős, öntudatos személyiség kialakulásához vezet.” (DR. BONNIE ZUCKER, pszichológus)

„Az önbizalom manapság elengedhetetlen a lányok számára. Katty és Claire gyakorlatias és életszerű tanácsokat nyújtanak az önbizalom felépítéséhez. Ez a könyv segít, hogy megváltoztasd az életed – és akár a világot is.” (RACHEL SIMMONS, szerző, számos könyve jelent meg a lányok önbizalmának fejlesztéséről)

„Wow! Egyszerűen imádom ezt a könyvet. Mindennap olyan lányokkal foglalkozom, akik szenvednek, mert nincsenek a birtokában azoknak a módszereknek, amelyeket ez a könyv kínál: tanácsokat ad a tiniknek ahhoz, hogy kezelni tudják a stresszt vagy a bizonytalanságot a közösségben való helytállás során. A felnőttek értékelni fogják, hogy a kötet konkrét cselekvési tervet kínál, a lányok pedig imádni fogják a humorát, az őszinte történeteket és a mulatságos feladatokat. Felbecsülhetetlen értékű a szülők és a pedagógusok számára egyaránt.” (PHYLLIS L. FAGELL, nevelési tanácsadó, szerző, a Washington Post szülőknek szóló rovatának vezetője)

 

A Margó-rendezvény ajánlója
Az önbizalom kódja lányoknak című könyv kapcsán Bencze Blanka íróval, a Pulcsiban alszom szerzőjével és Maróy Krisztinával, a Glamour Hungary főszerkesztőjével Krajnyik Cinti, a Funzine – See you there főszerkesztője október 12-én szombaton, 12:30-tól egy órán át beszélget a Margó Fesztivál keretében, a Várkert Bazár Kazamataszínpadán.

A Menő Könyvek és a Funzine TALKS közös rendezvényére, melynek Facebook-eseménye is elérhető, szeretettel várják az érdeklődőket.

 

 

Az Unicef Magyarország fiatal nagykövetei mondják el A magabiztos lányok kiáltványát.

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634037132
Megjelenés: 2023-03-14
méret: 215 mm x 135 mm x 25 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034759
Megjelenés: 2020-07-22
méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-02-26 09:32:27

Kihirdették az Aegon Irodalmi Díj 2020-as rövidlistáját

Tovább

„A lányok bármit elérhetnek. Csupán önbizalomra van szükségük.”