Ma a képernyő az egyik legmegosztóbb téma a kisgyerekes családok körében. Valaki a teljes tiltás mellett dönt, valaki szabadon engedi garázdálkodni csemetéjét a Youtube végtelenített videó-labirintusában. Azonban a legfrissebb kutatások szerint a legszerencsésebb a középútra törekedni, hiszen egyes tanulmányok szerint nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek egészségi állapota között. A mentális betegségeknek nem maga az képernyő előtt töltött idő, hanem a veszélyes tartalmak a legfőbb okozói. Ezért a kutatók azt is javasolják, hogy ne a tévézéssel töltött idő mennyiségére, hanem a minőségére, a közös digitális élményekre koncentráljanak.
A BOOKR Kids Mesetárában több mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek, mint Molnár Piroska, Szacsvay László, Gálvölgyi János hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetők. A Mesetárat a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ akkreditálta és ajánlott pedagógiai módszertani csomagként népszerűsíti általános iskolák körében.
A BOOKR Kids Mesetárban a „Mesék tanuláshoz” című polcon olyan tartalmak is találhatóak, amelyek kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segítik: játékos formában fejleszthető a szövegértés, és felébredhet az olvasási kedv a gyermekekben. A Mesetár „Angol nyelven” polcán pedig az angol nyelvtanulást segítő, az angolszász kultúrához szervesen kapcsolódó könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.
Hab a tortán, hogy a gyerekekek az oldalon található mesékkel játékos formában felfedezheti az olyan klasszikusokat, mint a A Pál utcai fiúk, a Tanár úr kérem, a Mumin-könyvek, valamint az olyan kortárs műveket is, mint Varró Dani, Erdős Virág vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő megújult Janikovszky-könyvek. A BOOKR lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon.

 
Forrás: hvg.hu
Kép: theconversation.com