Hogy legyen időd a bejglit is megsütni – Két gyerekkönyv az ünnepekre

Küszöbön a Szenteste, de még minden a feje tetején áll? Ilyenkor nagyon jól jön egy foglalkoztató, vagy egy olvasmányos könyv, ami legfoglalja a gyerekeket, amíg elkészülsz mindennel. Ünnepmentő és katasztrófa elhárító könyvajánlónk következik.

Imádok a gyerekkkel sütni-főzni, kreatívkodni vagy éppen takarítani. Szerencsére a legtöbbször partnerek ebben, de ha együtt dolgozunk, mindig számolnom kell azzal, hogy amivel egyedül tíz perc alatt végeznék, az ilyenkor félóráig tart, és a végeredmény sem biztos, hogy olyan lesz, mint ha egyedül csináltam volna mindent. Azonban, amikor nincs idő, például a karácsonyi hajrá idején, amikor folyamatosan az jár a fejemben, hogy kinek felejtettem ajándékot venni, mi minden nincs meg abból, amit meg szerettem volna csinálni, akkor nehezen tudom jól kezelni, amikor a kicsik kijönnek a konyhába, hogy segítsenek. Ilyenkor jön jól egy könyv, amivel legfoglalhatom őket. Én most rögvest két kiadványt ajánlok nektek, egyet kisebbeknek és egyet nagyobbaknak.

 

 


Ovisoknak, kisiskolásoknak szól Korsós Szabina foglalkoztatója, a Karácsonyi fejtörők, ami tulajdonképpen egy kis színezőfüzet, amiben egyszerű feladatok találhatók. A könyv főszereplője egy jegesmaci, és szinte minden lapon felbukkan, vele kapcsolatosak a fejtörők is. Ha a kicsi nem tud olvasni, az se baj, hiszen akkor kedvére színezheti az oldalakat. Amíg ők a könyvvel foglalatoskodnak, addig pedig  elkészíthetünk egy karácsonyi süteményt vagy ebédet.
Pár évvel idősebbeknek szól a hetedik Berci kisregény, a Berci és a fantasztikus karácsony. A könyvben Berci szüleinek el kell utaznia, ezért a kisfiú a papájával és mamájával készül az ünnepre. A kisfiú először csalódott emiatt, ám hamarosan rájön, hogy nincs is annál nagyobb kaland, mint Nagyival és Nagyapával együtt lenni.
Amíg a gyerekek önfeledten rajzolnak és olvasnak, addig legalább egy kis időt nyerhettek ti is. Én a magam részéről a könyveket egyelőre elrejtettem a ruhásszekrényem legfelső polcán, és csak akkor veszem majd elő őket, amikor nekiállok nagymamám receptje alapján a bejglisütésnek.

 

H. Nagy Ilka
Borítókép: theeccentriccook.yummly.com


tovább ►
ISBN: 9789634035558
Megjelenés: 2018-10-24
méret: 215 mm x 145 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035794
Megjelenés: 2018-10-19
méret: 205 mm x 148 mm x 5 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2018-09-26 08:57:44

Rangos francia díjra jelölték Dragomán Györgyöt

Tovább

Két könyv, ami megmenti a Karácsonyt!