Amikor a kutya írja a könyvet

Megcsócsált könyvek, lepisilt bútorok, megharapdált kezek. Mi történik, amikor egy írónak kutyája lesz? Kiskutyának lenni pont ugyanolyan, mint kisgyereknek? Csapody Kinga és Lakatos Levente első közös könyvükben Levente Tomo kutyájának kalandjait mesélik el.

Az élet egy íróval sem fenékig tejfel. Sőt gyakran unalmas. Mert az többnyire csak ül és ír, és ha nem ugrálna körülötte egy kölyökkutya, valószínűleg így is menne ez egészen a végtelenségig.
Tomo ezért egy szép napon úgy dönt, hogy véget vet az unalmas óráknak, nem vár ölbe tett kézzel, akarom mondani manccsal, hanem elmeséli a saját történetét. Szépen sorban, ahogy egy okos kutyához illik, kezdve azzal, hogy megszületik és gazdira talál.
Lakatos Levente és Csapody Kinga a Tomo – Az első vakkantás című kötetben szépen építi fel a történetet, úgy, hogy azt akár egy hároméves kisgyerek is megértse. Sőt, a történetet hallgatva rádöbbenhetnek, hogy mennyi közös van egy kölyökkutya és egy kisgyerek életében. Mert bizony egy kiskutyának is hiányozhat az anyukája, és neki is fogat kell mosnia, meg kell fürdenie, és csendben kell játszania, míg a felnőttek felnőttdolgokat csinálnak.
A szerzők nem rettentek vissza kaki-puki-pisi témától, amit még a kortárs meseírók is sokszor talán túl szemérmesen kezelnek, pedig hároméves kor körül ez minden gyereket intenzíven érdekel. Tomo olyan mesehős, aki hamar belopja a szívünkbe magát. Bájos, rakoncátlan, és ahogy a picik, ő is úgy képzeli, hogy körülötte forog a világ. És milyen igaza van! Ráadásul, miközben vele együtt felfedezzük a világot, rengeteg mindent megtudhatunk nemcsak önmagunkról, hanem a kutyákról is. Az élményt Pásztohy Panka csodálatos rajzai teszik teljessé.
Ugyanakkor Az első vakkantás egy celebkönyv is, hiszen Tomo valóban létező kutya, akinek saját instagram oldala is van, sőt gazdija, Lakatos Levente interjúiban, videóiban rendszeresen beszél róla (ahogy alább is látható). A kötet az író minden rajongójának kötelező olvasmány.


Az alábbi videóben előkerülő cumi a mesekönyvben is feltűnik:Fotó: glamour.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034117
Megjelenés: 2017-11-17
méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm

Lakatos Levente

Tovább

Csapody Kinga

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Egy kölyökkutya sorsa éppolyan, mint egy kisgyereké?