Gyerekek és állatok – Miben segíthetnek egymásnak?

Számos kutatás szól arról, hogy az állat-gyerek kapcsolat növeli a gyerekek önbizalmát, elősegíti a mozgásfejlődést, erősíti a non-verbális kommunikációt, türelemre és empátiára nevel. Így ha tehetitek, mielőbb szerezzetek be egy szőrös, tollas barátot gyerekeiteknek. Ha pedig ez már megvan, akkor érdemes pár könyvet is kézbe venni a témában. Könyvválogatásunk azoknak a gyerekeknek szól, akik kedvelik az állatokat, különösen a lovakat, és már önállóan is olvasnak.

Tilly Redbrow egy angliai kisvárosban él, és mindene a lovaglás és a lovak. Különleges képességének köszönhetően segíteni tud a bajba jutott állaton. A sorozat tizedik kötetében Tilly egy cirkuszi lóval, Nimróddal ismerkedik össze. Hamar kiderül, hogy a rendkívül okos és ügyes póni az Ezüstpatkó tanyán fog lakni, mivel lovasa, Clara egy másik cirkuszi társasághoz csatlakozik. Tilly alig várja, hogy megtudja, milyen mutatványokra képes Nimród. Ám a huncut póni olyan meglepetésekkel rukkol elő, amikre a kislány egyáltalán nem számított.

Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb military versenyzője, Pippa Funnell írja. Ezért a gyerekek a könyveket forgatva nemcsak fordulatos mesét kapnak, hanem sok érdekességet és hasznos tanácsot is. A rövid, olvasmányos elbeszélésekkel a kezdő olvasók is könnyen megbirkózhatnak. A sorozatot elsősorban alsósoknak ajánljuk. A könyvbe itt olvashattok bele.

 

<a href='https://www.freepik.com/free-vector/racing-horse-at-sunset_761103.htm'>Designed by Freepik</a>

A kép forrása

 

Tilly történeteinél kicsit bonyolultabbak, hosszabb lélegzetvételűek Nele Neuhaus Elena-könyvei. A sorozat, melyben egy német kisváros lovardájában cseperedő kamaszlány életébe nyerhetünk bepillantást, már a negyedik köteténél tart. A Tölgyfa-birtok titka lapjain Elenát amerikai útjára kísérhetjük el, ugyanis a lány levelet kap, melyben Brenda Murray, aki Quintanót, a gondozására bízott lovat annak idején megvette, meghívja barátnőjével, Melikével együtt a nyári szünetben a Tölgyfa-birtokra!

Első pillantásra a farm igazi paradicsom, és Elena el van ragadtatva, mert most végre kipróbálhatja a western lovaglást, sőt, még egy western-díjlovagláson, azaz egy reining versenyen is részt vehet. De amikor egy értékes ló súlyosan megsérül, Elena sötét titok nyomára bukkan...
 

<a href='https://www.freepik.com/free-vector/welcome-to-the-wild-west-background-with-cowboy_1008221.htm'>Designed by Freepik</a>

A kép forrása

 

A könnyen és gyorsan elolvasható történeteket közlő Olvass velem!-sorozatot már többször ajánlottuk (például itt a Kiscsikók című, itt pedig a Hercegkisasszonyok című kötetet), ugyanis nagyszerűen segítik elsajátítani az olvasást, ráadásul csemeténket ezekkel a könyvekkel el is indíthatjuk a könyvmollyá válás rögös útján.

Ezúttal a legújabb kiadványra, az Állatkerti mesékre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Az állatkertben mindig történik valami érdekes. Ottónak, az elefántnak közeleg a születésnapja, az állatok nagy meglepetéssel készülnek. A pingvinek kalandos utazásra indulnak, hogy megszerezzék az áhított heringet az állatkert igazgatójának házából. Frici, a szurikáta nagyon szeret lustálkodni, de amikor egyik társát, Kirát elragadja egy sas, rádöbben, hogy tennie kell valamit! Max, a delfin izgatottan várja, hogy a kis Julit elkápráztathassa fergeteges előadásával. Azonban a delfinshow nem egészen úgy alakul, ahogy tervezték...

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035152
Megjelenés: 2018-08-31
méret: 268 mm x 163 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035213
Megjelenés: 2018-08-07
méret: 215 mm x 135 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035251
Megjelenés: 2018-07-19
méret: 197 mm x 129 mm x 10 mm
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
MINDENNAPI
2020-02-12 14:52:47

Felkészítő könyv az óvoda előtt álló gyerekek és szüleik számára – Oviba megyek!

Tovább

Három könyv gyereknek állatokról.