A pénz nem boldogít, de tudni kell vele bánni

Egy élet sikeressége múlhat pénzügyi döntéseken. Gyerekeinknek nemcsak azt kell megtanítani, hogy viselkedjenek, írjanak, olvassanak vagy számoljanak, hanem arra is, hogy hogyan osszák be a forintjaikat, illetve hogyan bánjanak a pénzzel. Ráadásul, míg az előbbieket tanítják az iskolában, addig a pénzzel kapcsolatos tudnivalókat nem.

Természetesen a legfontosabb a szülők példája, de az igazi tudás nem az, amit öntudatlanul teszünk, hanem az, aminek a tudatában vagyunk. Mikor kezdjük el a felkészítésüket? Már egészen kiskorban elkezdi mindenki, amikor elmagyarázzák a kicsiknek, hogy miért kell fizetni a boltban, miért kerül pénzbe az ennivaló, az áram, és miért kap pénzt a munkájáért apa és anya. Ezek az alapok.
Tinédzserkorban erre az alapra lehet majd építeni. Ekkor már beszélhetünk a tervezésről, ami a pénzügyek kapcsán a legfontosabb, hiszen amigdalánk sokszor képes olyan vásárlásokba hergelni minket, melynek aztán hónapokig, vagy akár évekig isszuk a levét. A Pénzguruk kézikönyve abban segít a tizenéves olvasóknak, hogy elkerüljék az ilyen fiaskókat.

Ez a szórakoztató és végtelenül hasznos kisokos eligazítja őket abban, hogyan kezeljék a zsebpénzüket, mire figyeljenek vásárláskor, illetve, hogy mérlegelni tudják, mire érdemes gyűjteni, vagy hogy milyen módjai vannak a pénzkeresésnek. A ma tinijeinek szóló szöveg szerzője számolt az információs forradalom következményeivel is. A kamaszok nyelvén beszél, és próbál fogyasztóból tudatos vásárlóvá nevelni. Az ifjú olvasók számos érdekességet tudhatnak meg belőle a pénz eredetéről, a bitcoinról, a pénzügyi válságról vagy az adathalászás jelenségéről is.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783005
Megjelenés: 2017-10-02
méret: 153 mm x 228 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább

Már a hónap elején elfogy a zsebpénzed?