A bűbájos hercegnők segítenek, ahol csak tudnak – Rosie Banks új sorozata olvasni tanuló lányoknak

A barátnőknek, Lottinak és Miának el kell válniuk, ugyanis az egyikük családja elköltözik Amerikába. Kapnak egy-egy varázserővel rendelkező nyakláncot, melyen egy fél szív függ. Segítségével egy képzeletbeli helyen hercegnőkként találkozhatnak. Bemutatjuk Rosie Banks új sorozatát, a Bűbájos hercegnőket.

Ebben a fantasztikus világban azonban feladatot is kapnak, ugyanis a bűbájos hercegnőknek kívánságokat kell teljesíteniük. A lányok A varázsnyakláncban egy rosszul induló születésnapi bulit változatnak nagyszerű murivá, míg a Delfines kalandban egy olyan kislánynak segítenek, aki, bár szeretne úszni a tengerben, mégsem mert a vízbe menni, mert fél a medúzáktól. Mikor a lányok teljesítették a küldetésüket, visszatértek a valós életükbe, ahol távollétük alatt megállt az idő, így senki sem vette észre, merre jártak.

A lányok örömmel vetik bele magukat titkos életükbe, együtt fedezik fel ezt az új világot, benne a Kívánságcsillag Palotát, ahol több bűbájos hercegnő is tevékenykedik. Azonban a palolta omladozik, ugyanis a gonosz Méreg hercegnő megátkozta, de szerencsére van ellenszer, amivel meggátolhatják, hogy a hercegnők otthona elpusztuljon. Minden egyes teljesített kívánsággal kicsit gyengül az átok, és a palota jobb állapotba kerül. Ám Méreg hercegnő ezt a legkevésbé sem szeretné, ezért mindig megpróbálja megakadályozni a lányokat abban, hogy teljesítsék a kívánságokat.

A kívánságokat egy Csodatükör segítségvel hallják meg, és annak segítségével jutnak el velük egykorú társaikhoz. Gondolhatnánk, hogy könnyű dolguk van a barátnőknek, hiszen varázslattal bármit megoldhatnak, azonban ez nem így van, ugyanis a lányok emberi mivoltukban segítenek. A rosszul induló születésnapi bulit úgy alakítják át, hogy kedve legyen a gyerekeknek részt venni a mulatságon, a medúzáktól rettegő kislányt pedig delfinekkel csábítják a tengerbe.

Ahogy Rosie Bankstől és kreatív csapatától megszokhattuk, nemcsak a külső borítón találhatunk Disney rajzfilmekbe illő, csajos rajzokat, hanem a köteten belül is. Igaz az utóbbiak sajnos fekete-fehérek. A szövegen látszik a gondos fordítói és szerkesztői munka, bár a történetek egyszerűek, az igényesen megfogalmazott, jó stílusú könyveket nyugodt szívvel adhatjuk kisiskolás gyerekünk kezébe. Biztosak lehetünk abban, hogy ezeknek a vékony könyveknek a segítségével hamar rákap majd az olvasásra, és igazi könyvmoly lesz.

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034582
Megjelenés: 2018-04-10
méret: 197 mm x 129 mm x 10 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034599
Megjelenés: 2018-04-10
méret: 197 mm x 129 mm x 10 mm

Rosie Banks

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább

Mia, Lotti, Kívánságcsillag Palota, Csodatükör és Méreg hercegnő – Bemutatjuk Rosie Banks új sorozatát a Bűbájos hercegnőket.