Piotr Socha, Monika Utnik-Strugata - Kosz - a tisztálkodás színes-szagos története

Piotr Socha új könyvéből megismerhetjük a higiénia történetét, megtudhatjuk, hogyan tartják tisztán magukat az emberek a világ különböző részein (és az űrben!), miként változott az idők során a tisztaságról alkotott elképzelésünk, és az is kiderül, hogy miért lehet néha mégis jó egy kis kosz...

"Ezt a könyvet a vízvezeték -és szennyvízcsatorna - hálózatok tervezőinek és kivitelezőinek ajánlom, akiknek a munkája észrevétlenül megkönnyíti és kellemesebbé teszi a mindennapjainkat.
Azt hiszem, híres parancsnokok és állig felfegyverzett hadseregek nélkül boldogan élhetnénk, ám egy olyan világot még elképzelni is nehéz, ahol nincsenek jól működő vécék."

A Földön emberek milliói kezdik ugyanúgy a napjukat: felkelnek és kimennek a fürdőszobába, hogy megmosakodjanak, fogat mossanak.

De nem mindig volt ez így! Az ókori görögök és rómaiak szívesen áztatták magukat a közfürdőkben, ám a középkorban, a pestis sújtotta Európában sokan úgy gondolták, hogy a víz betegségeket terjeszt. Sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a tudósok rájöjjenek: a veszélyes baktériumok valójában a koszban lapulnak.

A könyv az alábbi link alatt rendelhető meg vagy megvásárolható országszerte a Líra könyvesboltokban:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irodalom/ismeretterjeszto/kosz-a-tisztalkodas-szines-szagos-tortenete


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább