Kézikönyv az egészséges étkezéshez – Személyre szabott táplálkozás

A Személyre szabott táplálkozás korszakalkotó kézikönyv, amiből megtudhatjuk, miért nem működnek az egy kaptafára készült étrendek, amelyek mindenkinek ugyanazt javasolják. Manapság a táplálkozás és az egészség területén elterjedt feltételezéseket általános érvényű igazságnak tekintjük: a káposzta jó, a fagylalt egészségtelen. Ám dr. Segal és dr. Elinav kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy ugyanazok az ételek különbözőképpen hatnak az egyes emberekre – ami egészséges az egyik ember számára, az egészségtelen a másiknak. A szerzők egyetlen tollvonással idejét múlttá tették az összes egyetemesnek tekintett táplálkozási programot, és e kötettel olyan eszközt adtak a kezünkbe, amellyel mi magunk alakíthatjuk ki egyéni táplálkozási módszereinket, ha figyelembe vesszük, kedvenc ételeink milyen hatással vannak ránk. A könyv harmadik, A téves értesülések magasiskolája című fejezetét teljes egészében közöljük az oldalon.

 

 

 

A szerzőpáros fotója. Balról dr. Eran Elinav, jobbról Dr. Eran Segal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dr. Eran Segal - Dr. Eran Elinav - Eve Adamson

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-04-11 12:51:46

„Harminc évig dolgoztam haldoklókkal” – Polcz Alaine Baló Györggyel beszélgetett

Tovább
SZERINTETEK
2019-08-26 09:15:48

Vajda Pierre: Ripityom – Jávor Pál, aki kétszer halt meg

Tovább

Tudományos, de egyben közérthető kézikönyv, amely új utat mutat a táplálkozási tanácsokról való gondolkodáshoz.