A Trump család titka: Ivana

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének exfelesége, az egykori cseh síelő és gyönyörű modell, Ivana Trump könyvében őszintén vall saját és gyermekei életéről. Donald Trump hűtlenségéről, válásukról, új kapcsolatairól. A könyvből egy erős asszony portréja rajzolódik ki, aki úgy teremt meleg családi otthont, hogy közben üzletasszonyként is sikert sikerre halmoz. A könyv bevezetőjével ajánljuk Így éltünk mi című könyvét.

Kevés rémesebb dolog van a világon, mint az elkényeztetett gazdag kölykök! Az ember legszívesebben nyomban kihúzná a szájukból az ezüstkanalat. Gondolom, mindenkinek kapásból eszébe jut néhány eset, amikor a milliárdosok felnőtt csemetéi hatalmas cirkuszt rendeztek a repülőn, részeg vezetésért letartóztatták őket, szexvideót készítettek vagy egyszerűen csak eltékozolták mindazt az előnyt, ami megadatott nekik.

Az én gyermekeim – az ifjabb Donald, Ivanka és Eric – azonban egyáltalán nem ilyenek, sőt ellenkezőleg! Amikor 2016-ban részt vettek édesapjuk választási kampányában, mindenki dicsérte az intelligenciájukat, higgadtságukat, odaadásukat és magabiztosságukat. Sok amerikai 2016 júliusában, a republikánus elnökjelölt-állító konvención szerezte róluk az első benyomását, ahol édesapjukat támogató beszédeket mondtak. Minden anyát alázatosabbá tesz annak átélése – még ha negyven évig állt is reflektorfényben –, hogy a gyermekei kitűnően szerepelnek első nagyszabású fellépésükön. Akadnak olyanok – köztük Hillary Clinton is –, akik szerint Donald Trump három legkiválóbb teljesítménye a három gyermeke. 2016 októberében az elnökjelöltek számára, választóik részvételével és jelenlétében megrendezett vita során a nézők közül valaki azt kérte a jelöltektől: nevezzenek meg valamit, amit becsülnek a másikban.

– Becsülöm a gyerekeit. Rendkívül rátermettek és odaadóak, és szerintem ez sokat elárul Donaldról – jelentette ki Hillary Clinton.

Úgy vélem, nagyszerű gyermekeink felneveléséért engem illet a dicséret. Válásunkat megelőzően is az én feladatom volt a gyermeknevelés, azt követően pedig nekem ítélték őket. Az évek során én döntöttem iskoláik, különóráik, utazásaik és zsebpénzük dolgában. Amikor mindannyian befejezték főiskolai tanulmányaikat, azt mondtam az exférjemnek:

– Íme, a kész termékek! Most rajtad a sor!

Meglehet, Donald nem volt a legnagyszerűbb férj, de jó apja volt a gyerekeknek. Természetesen rajonganak érte és rendkívül lojálisak hozzá. Ez nyilván nem így lenne, ha szörnyű apa lett volna. Ha Donald könyvet írna az apaságról, szívesen elolvasnám, de az Így éltünk mi az én történetem, amelyben a saját nézőpontomból mondom el, mit tettem és teszek még ma is a családomért.

Nem volt könnyű három gyereket felnevelni főállásban dolgozó anyaként, még ha voltak is dadusaink. Donalddal való házasságom tizennégy éve alatt belsőépítészeti terveket készítettem a Grand Hyatt Hotelhez és a Trump Toronyhoz, a Trump Castle nevű kaszinóvállalkozás elnök-vezérigazgatója voltam (a világon tudomásom szerint nő rajtam kívül még nem állt kaszinó élén), és a Plaza Hotel elnök-vezérigazgatójaként 1990-ben nekem ítélték a legjobb szállodásnak járó megtisztelő díjat. Három, nemzetközileg is sikeres bestsellert írtam, és tízmilliókat kerestem House of Ivana márkájú ruhákkal, parfümökkel és ékszerekkel a floridai Tampában, Londonban vagy éppen Kanadában, három ország televíziós értékesítési hálózatán keresztül. Ám bármennyi dolgom volt is, minden nap a gyerekeimmel reggeliztem. Esténként a vacsoránál együtt ültünk és azután segítettem nekik házi feladatot írni (az algebra volt a kedvencem), még mielőtt még egy Versace ruhában elmentem volna a megszámlálhatatlan jótékonysági rendezvény valamelyikére. A gyerekek meg én együtt ünnepeltünk, együtt utaztunk és együtt gyászoltunk. A közöttünk lévő kötelék mindig a legféltettebb kincsünk volt és az  maradt máig is.

Ahogyan az gyakran megtörténik az elvált szülők csemetéivel, akiket ráadásul gúzsba köt a pénz és a hírnév, akár Donból, Ivankából vagy Ericből is a világ egyik legszerencsétlenebb, súlyosan sérült, drogos gyereke lehetett volna. A fiúk azonban szerető férjek és remek apák lettek, akik együtt vezetnek egy több milliárd dollár forgalmú céget. Ivanka csodálatos feleség és anya, saját divatházzal, ékszer- és cipőkollekcióval, ezenkívül két könyv szerzője (az újabbat, a Working WomenDolgozó nők – címűt, azt hiszem, én ihlettem), ma pedig édesapja, az Egyesült Államok elnöke asszisztenseként dolgozik, és tevőlegesen is részt vesz a nők és a gyermekek életének jobbra fordításában. Úgy vélem, Ivanka nagy szerepet játszott Donald győzelmében. A szavazók ránéztek és azt gondolták: „Tetszik nekem ez a nő! Bízom benne. Szereti az apját, aki nem lehet annyira rossz.” Ki tudja? Lehet, hogy egy napon ő lesz az Egyesült Államok első nő és zsidó elnöke!

Gyakran kérdeznek, hogy sikeres anyaként mi a titkom, de mindig ugyanazt válaszolom: erre nincs mágikus recept.

– Tilos hazudni, csalni vagy lopni! Ne cigizzetek, ne drogozzatok és ne igyatok! – mondtam mindig a gyerekeknek.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783203
Megjelenés: 2018-06-05
méret: 150 mm x 210 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937632
Megjelenés: 2018-03-26
méret: 200 mm x 125 mm x 50 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Tilos hazudni, csalni vagy lopni! Ne cigizzetek, ne drogozzatok és ne igyatok! – A Trump család titkai.