Tudd meg Neil Gaiman műhelytitkait!

Neil Gaiman bármihez nyúl arannyá válik. Írt sikeres regényt, képregényt, rádiójátékot és filmet is. Hogy mi a titka? Olvasói valószínűleg annyit mondanának, hogy "Pontosan tudja, hogyan kell elmondani egy történetet." Ez egyszerűnek tűnhet, de aki már próbált írni, az tudja a legjobban, hogy ez mennyire nehéz feladat. Gaiman szívesen beszél az írásról. Kilátás az erkélyről c. esszékötetében is érinti a témát, most azonban egy online kurzus keretében beszél a történetmesélés művészetéről.

Neil Gaiman kurzusának trailere

 

"Történetmesélő lények vagyunk" - mondja Gaiman. "A történetek létfontosságúak számunkra. Az igazságot kitalált történetek által mondjuk el. Ez a fikció varázsa." A Coraline, a Csillapor, az Amerikai istenek és még számtalan bestseller szerzője szerint a "regényt írni olyan, mintha a ködben fényszóróval vezetnénk. Nem látod előre az utat, de végül minden kitisztul."

Kurzusának tizenkilenc leckéje keretében mesél arról, hogy mi is az a történet, ad pár tanácsot, tippet, ami segítheti az írói munkát, de ad feladatokat, és mindenekelőtt biztatást. Megtudhatjuk, hogyan küzdjük le a félelmeinket és megismertet a különböző írói fogásokkal, melyek segíthetnek hogy regényünk megragadja az olvasók figyelmét. Elmondja, hogy hogyan tartsuk vissza az információt, ezzel teremtve termékeny feszültséget, vagy hogy találjuk meg az érzelmi egyensúlyt, de mesél a világépítésről is, mely közben a szerző Istennek érezheti magát.
Az online kurzuson 90 dollárért vehetnek részt az hallgatók, de ennek duplájáért a Masterclass bármelyik másik tanfolyamát is meghallgathatják.

 

Forrás: openculture.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634192176
Megjelenés: 2016-11-21
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Neil Gaiman

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
INTERJÚ
2019-02-13 09:54:37

„Én sem egy tündérmesében cseperedtem” – Interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

Tanácsok íróknak Neli Gaimantól mindössze 90 dollárért.