Filippov Gábor-Nagy Ádám-Tóth Csaba szerk.

Párhuzamos univerzumok


Kiadó: Athenaeum Kiadó
ISBN: 9789632938653
Megjelenés: 2019-04-23 00:00:00
méret: 183 mm x 124 mm
vásárlás ►
Elpusztíthatja-e holnap egy aszteroida a Földet? Lehetünk-e fiatalabbak a saját gyermekünknél? Megjósolható-e a jövő a tudomány segítségével? Vannak-e jogaik a majmoknak? Hány neme lehet egy földönkívülinek? Hogyan építsünk életképes diktatúrát? Gazdasági hiba volt-e a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott-e jobban? Na és mitől leszünk szerelmesek?
Három éve jelent meg A sci-fi politológiája című ismeretterjesztő könyv. A tanítva szórakoztató kötet jól ismert tudományos-fantasztikus filmek, sorozatok és regények segítségével világított meg mindenkit érdeklő és érintő társadalmi, politikai problémákat. A szintén társadalmi kérdéseket vizsgáló Fantasztikus világok, majd a pedagógiai szempontokat megjelenítő Nevelj Jedit! a szerzők, a vizsgált műfajok és a felhasznált tudományos eszközök körét is kinyitotta.
A Párhuzamos univerzumok tizenöt tanulmánya a Star Wars, a Star Trek, a Harry Potter-széria, a Deadpool, a Kapcsolat vagy a Trónok harca mellett számos további népszerű sci-fi, horror, fantasy és disztópia tudományos szempontú elemzésére vállalkozik. A műfaji sokféleség mellett a kötet fő újdonsága, hogy a társadalomtudományok mellett a természettudományok kiváló és elismert magyar képviselői is képviseltetik magukat benne. Az új kötetekben így nemcsak politológiai, pedagógiai, jogi, közgazdaságtani és viktimológiai, de pszichológiai, csillagászati, asztrofizikai vagy éppen geológiai szempontok is hangsúlyosan megjelennek.
A kötet szerzői: Bokor Nándor, Filippov Gábor, Flach Richárd, Gáspár Attila, Hraskó Gábor, Miyazaki Jun, Lápossy Attila, Nagy Ádám, Orosz László, Pirkhoffer Ervin, Pongrácz Máté, Radó Péter, Torbó Annamária, Tóth Csaba, Vancsó Éva, Vinkó József, Zsótér Indi Dániel.


Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2019-03-08 15:09:23
Tovább

Beiratkoznál Roxfortba? – Dr. Nagy Ádám neveléskutató előadása

Dr. Nagy Ádám neveléskutató, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium tanára a fantiáziavilágok kapcsán mesélt az iskolákról, gamifikációról és bullyingről.

 

HÍREK
2019-04-17 13:57:40

Utazás párhuzamos univerzumokba – Könyvbemutató a Könyvfesztiválon

Tovább
HÍREK
2019-04-29 13:04:39

Ezt vásároltátok a Könyvfesztiválon

Tovább