Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
Kiadó: Corvina Kiadó
ISBN: 9789631362503
Megjelenés: 2014-11-13 10:30:00
méret: 230 mm x 150 mm
"Midőn Dumasnál ebédeltem Doche, Dejazet, Mlle Leoni és többiek társaságában, jövet elhibáztam az ajtót és nem az igazit nyitottam. Meglepve állottam meg a küszöbön. A konyhában találtam magamat, és a szakács épen hatalmasan kavart valamely étek ingredientiákat egy lábasban. És e szakács köténynyel és felgyürt inggel, nem volt más mint maga Dumas, ki mikor kedves vendégei vannak, egy ételt mindig maga készít."
Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, színésznő (1858)
"Míg Olaszországban emigránskodtam, - ez épen tizenegy évig tartott, - abban a nagy szerencsében részesültem, hogy az öreg Dumas minden évben nálam töltött egypár hetet. (...) Ha nem dolgozott, akkor főzött, ez volt a szenvedélye. Legtöbbet adott a szakácskodásra. Egy nyársot talált fel, mely nem vízszintesen, hanem függélyesen forgott. Hidd el, - mondá sokszor, - e nyársra büszkébb vagyok, mint a Monte Christo regényemre. Nézzed, a tetejébe felhúzok egy kövér libát, a liba alá egy foglyot, a fogoly alá egy szalonkát, a szalonka alá egy fenyves rigót, - a liba zsírja öntözi a vadakat..."
Teleki Sándor, a vad gróf (1879)
"Gasztronómiai katedrális."
Daniel Zimmermann, Dumas-biográfus (1993)
"Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d'Artagnan nélkül!"
Harmath Csaba gasztronómus, a könyv szakmai lektora
"A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője
Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, színésznő (1858)
"Míg Olaszországban emigránskodtam, - ez épen tizenegy évig tartott, - abban a nagy szerencsében részesültem, hogy az öreg Dumas minden évben nálam töltött egypár hetet. (...) Ha nem dolgozott, akkor főzött, ez volt a szenvedélye. Legtöbbet adott a szakácskodásra. Egy nyársot talált fel, mely nem vízszintesen, hanem függélyesen forgott. Hidd el, - mondá sokszor, - e nyársra büszkébb vagyok, mint a Monte Christo regényemre. Nézzed, a tetejébe felhúzok egy kövér libát, a liba alá egy foglyot, a fogoly alá egy szalonkát, a szalonka alá egy fenyves rigót, - a liba zsírja öntözi a vadakat..."
Teleki Sándor, a vad gróf (1879)
"Gasztronómiai katedrális."
Daniel Zimmermann, Dumas-biográfus (1993)
"Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d'Artagnan nélkül!"
Harmath Csaba gasztronómus, a könyv szakmai lektora
"A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője
ISBN: 9789630794695
Megjelenés: 2012-09-03
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
Megjelenés: 2012-09-03
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
ISBN: 9789630794077
Megjelenés: 2012-06-08
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
Megjelenés: 2012-06-08
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
ISBN: 9789630791564
Megjelenés: 2011-01-01
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
Megjelenés: 2011-01-01
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
Ez is érdekelhet: