Az év versei 2017


Kiadó: Magyar Napló Kiadó Kft.
ISBN: 9771588563171
Megjelenés: 2017-05-24 12:00:00
vásárlás ►
Immár tizenhatodik éve jelenik meg népszerű antológiánk, amely alapkötete a Költészet Napján, április 11-én a Magyar Rádió Márványtermében megrendezésre kerülő, rendkívül sikeres Versmaratonnak.Az év versei - Az év novellái című kötettel együtt - a magyar irodalmi élet színe-javát tárja az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemény - hagyományainkhoz híven - mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt színvonalas, sokoldalú válogatást.Indul a jelentkezés Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjére!Elindult a jelentkezés az idei Kaleidoszkóp VersFesztiválra, amelyet november 23. és 26. között a Váci Dunakanyar Színházban rendeznek majd meg.Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Szintén zenész?A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot, amelyre Az év versei 2017 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet jelentkezni március 18-ig.Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Versek a falon, novellák képkeretben – pályázat képzőművészeknek.Kortárs versek és novellák ihlette képzőművészeti alkotásokra írt ki nyílt pályázatot a MANK Nonprofit Kft. a magyar költészet napja alkalmából.

Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-27 11:22:59
Tovább

Jelentkezz a Kaleidoszkóp VersFesztiválra!

Elindult a jelentkezés az idei Kaleidoszkóp VersFesztiválra, amelyet november 23. és 26. között a Váci Dunakanyar Színházban rendeznek majd meg.

Versmondók, versfilmek, versszínházi előadások és verszenei koncertek jelentkezést várják Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjére. Ebben az évben Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve Arany-emlékestekkel, pódiumi előadásokkal, színpadi produkciókkal és vetítésekkel bővítik a szervezők a VersFesztivál programját.

A versenyprogramra versszínházi előadással, verszenei koncerttel, versfilmes alkotással, valamint vers- és prózamondás mellett balladamondással is lehet jelentkezni. Az utóbbi kategóriák esetében idén először nemcsak junior és felnőtt, de fiatal felnőtt kategória is lesz. A verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.

A hivatásos és az amatőr versenyzők külön kategóriában versenyeznek. A versenykiírások meglehetősen nagy művészi szabadságot engednek a művek választása és feldolgozási módja terén minden nevezőnek.

A versszínházi és verszenei kategóriákban október 10-ig várják a jelentkezéseket, a versmondók és a versfilmek alkotói október 30-ig nevezhetnek. A részleteket az érdeklődők a www.versfesztival.hu oldalon olvashatják.

FORRÁS: MTI

HÍREK
2018-02-20 13:00:56

Zenésíts meg egy verset, és nyerj 300 ezer forintot!

Tovább
HÍREK
2019-01-28 08:56:47

Kortárs versek ihlette képzőművészeti alkotásokra írtak ki pályázatot

Tovább