Körner András

A magyar zsidó konyha - ÜKH 2017


Kiadó: Corvina Kiadó
ISBN: 9789631364224
Megjelenés: 2017-05-31 00:00:00
méret: 240 mm x 198 mm x 28 mm
vásárlás ►
Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése - melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631366150
Megjelenés: 2019-10-10
méret: 242 mm x 165 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631363104
Megjelenés: 2015-09-30
méret: 270 mm x 230 mm x 270 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631361667
Megjelenés: 2013-10-29
méret: 274 mm x 235 mm x 22 mm




Ez is érdekelhet:

HÍREK
2020-01-29 16:22:03

Körner András kötete nyerte meg a 69. Nemzeti Zsidó Könyvdíj gasztronómia kategóriáját

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább