Jón Kalman Stefánsson

A halaknak nincs lábuk


Kiadó: Typotex Kiadó
ISBN: 9789632798875
Megjelenés: 2018-02-16 09:00:00
méret: 205 mm x 140 mm x 27 mm
vásárlás ►
Izland legnagyszerűbb írójának költői, mondern családi sagája az egész huszadik századon átível. A regény egyetlen nap története, de ebben a hosszú, fárasztó napban több mint száz év emléke gomolyog. Mikor is kezdődött minden? Amikor a költő-könyvkiadó Ari felbukkan, hogy néhány év dániai távollét után egy hirtelen jött családi ügy miatt visszatérjen abba a jobb napokat látott, apró izlandi városba, ahol felnőtt? Vagy gyermekkorában, a hetvenes években, amikor a sör be volt tiltva, a lemezjátszó hangszóróiból a Pink Floyd dübörgött, a legfőbb munkaadó az amerikai hadsereg volt, és a halgyár igazgatója botrányos halált halt? Vagy még régebben? A nagyapja korában?
Honnan és hogyan jutottunk el eddig a napig? Hogyan lett pontosan az, ami éppen van? Miképpen formálódik az ember? A szerző ebben a filozofikus, vitriolos humorú mélabúval átszőtt, önéletrajzi elemeket sem nélkülöző művében próbál meg választ találni a kérdésekre. Jón Kalman Stefánsson mondatai rabul ejtenek, elemi erejűek, mint egy folyó sodrása vagy a hömpölygő felhők a Keflavík fölé boruló, végtelen égbolton.


Modern családi saga, mely az egész huszadik századon átível.
Filozofikus, vitriolos humorú mélabúval átszőtt, önéletrajzi elemeket sem nélkülöző mű. Oláh Andrea Patat Bence fordítóval beszélgetett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2018-06-28 12:59:45
Tovább

Jón Kalman Stefánsson: A halaknak nincs lábuk

Filozofikus, vitriolos humorú mélabúval átszőtt, önéletrajzi elemeket sem nélkülöző mű. Oláh Andrea Patat Bence fordítóval beszélgetett.

 trend fm

HÍREK
2019-10-31 16:05:53

„Minden vasárnap tüntetni mentem” – Beszélgetés Jón Kalman Stefánssonnal az ÉS-ben

Tovább
HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább