„Rengeteg történet motoszkál a fejemben” – Interjú Tomor Anitával

Novemberben látott napvilágot Tomor Anita ötödik regénye, a Sugar Daddy, melyben egy dúsgazdag férfi és szerény körülmények közt élő, egyetemista lány mindent elsöprő románcát írta meg. A könyv kapcsán a szerzővel könyveiről, sugaringról és írásról beszélgettünk.

Mikor tavaly beszéltünk, mesélted, hogy évi két könyvet szeretnél írni. Sikerült teljesíteni a tervet, hiszen a strandszezonra napvilágot látott a Még mindig rólad álmodom című regényed, most a karácsonyi könyvvásárra pedig megjelent a Sugar Daddy. Hogy bírod ezt a tempót? Jövőre is számíthatunk két új Tomor Anita könyvre?

Egész jól. Bár azt meg kell jegyeznem, hogy én egyfolytában időhiánnyal küszködök. Ha tehetném, egész nap, sőt minden nap csak írnék és hoznám a jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb történeteket, de az írás mellett rengeteg olyan feladat is van, amelyek miatt sajnos nem tudok csak az írással foglalkozni. De ez így természetes, mert a marketing, az olvasói üzenetek megválaszolása legalább olyan fontos dolog, mint megírni a következő regényt. Ha kitűzök magam elé egy célt, azt általában tartom, olyankor minden egyéb feladatot félreteszek. Ahogy mondani szoktam: engem a határidők motiválnak a legjobban. Ez főleg a regényírásnál igaz rám. Ha jól és reálisan tervezek, és nem jön közbe semmilyen nem várt esemény, akkor jól tudok haladni. Jövőre szeretném elhozni az olvasóknak az Álmodtam már rólad és a Még mindig rólad álmodom című regényeim harmadik, és egyben befejező részét. Ezzel együtt lesz teljes a trilógia. Jövő novemberben pedig egy új történetet is hozok majd, Irány Hollywood! címmel. Remélem, ezeket a könyveimet is nagyon fogják szeretni az olvasók.

 

Mikor döntöd el, hogy miről fogsz írni? Mi alapján választasz témát? Olvasmányélményeid, olvasói visszajelzések, vagy más inspirál, hogy egy történetet megírj?

Rengeteg történet motoszkál a fejemben. Ezek az ötletek nálam csak úgy jönnek és egészen váratlan pillanatokban ugranak be. Szinte filmszerűen látok magam előtt egy-egy apró mozzanatot, egy véletlen találkozást, egy érdekes és inspiráló szituációt, ami annyire belelkesít, hogy olyankor úgy érzem, most azonnal meg kell írnom azt a történetet. Én szenvedélyből, szerelemből írok. Én magam is rajongok a saját sztorijaimért. Imádom írni is őket. Hihetetlen sok olvasóm keres meg nap mint nap, és kérdezi meg, mikor lesz ennek és ennek a regényemnek folytatása, és mindig azt válaszolom, hogy egyszer biztosan folytatni fogom őket, csak azt nem tudom, mikor. Szeretem meglepni az olvasókat (így saját magamat is) új történetekkel. Idén hoztam egy korábbi regényem folytatását, és egy új sztorit, jövőre is ezt az utat választom. Jön egy korábbi történetem folytatása és jön egy teljesen friss, üde, új történet.

 

A sugad daddyk és sugar babyk megítélése igencsak vegyes, hogyhogy ilyen rázós témát választottál új regényed alapjául? Mire voltál kíváncsi, amikor elkezdted írni ezt a történetet?

Igen, tudom, hogy ez a sugar daddy jelenség manapság nagyon népszerű és egyben kifejezetten megosztó téma is. Nem volt célom sem állást foglalni, sem véleményt nyilvánítani. Igazából nem is megyek bele a könyvben a téma sűrűjébe, csak elmesélek egy szerelmi történetet. Eljátszottam a gondolattal, milyen lehet az, ha egy nőnek felkínálnak egy üzleti ajánlatot, mégpedig azt, hogy némi viszonzásért cserébe legyen együtt valakivel, kicsit ezt a részt megspékeltem azzal, hogy az illetőt megtettem észveszejtően sármos és jóképű pasinak, tulajdonképpen így született meg az alapötlet. A két főszereplő között nincs nagy korkülönbség, vonzódnak is egymáshoz. Ez egy szerelmi történet, amelyben valós érzelmek vannak. A főszereplők egymás közti csatározása, a flörtök, a hódítási kísérletek a férfi részéről és a sorozatos visszautasítások a női oldalról teszik igazán izgalmassá a történetet. Engem egyetlen dolog motivált: írni akartam egy új, lebilincselő és egyben letehetetlen regényt.

 

Te mit gondolsz a sugaringról? Hiszel abban, hogy egy ilyen kapcsolat happy enddel végződhet?

Igen, hiszek abban, hogy minden történet végződhet happy enddel, legalábbis a regényekben. A könyvemben leírt történetet is el tudom hinni. A két főszereplőmről pedig biztosan tudom, hogy valóban egymásba szerettek, függetlenül attól, hogy ez a szerelem csak egy egyszerű üzleti ajánlattal kezdődött. Szerintem egy igazi kapcsolathoz nem kevés érzelem kell, de mivel én magam még soha nem voltam részese érzelem nélküli, üzleten alapuló kapcsolatnak, ezért nem is tudok állást foglalni az igazi sugar girl létről. Azt gondolom, bármilyen oka, célja is legyen egy kapcsolatnak két ember között, a lényeg az, hogy az érintett felek jól érezzék magukat egymással, ha ez megvan, és boldogok együtt, akkor úgy hiszem, a szerelem kortalan, a szerelem anyagiaktól független.

 

Hitelesen akartad ábrázolni a jelenséget, vagy inkább csak apropó volt egy szerelmi történet elmesélésére? Hogy készültél föl a könyv megírására? Végeztél kutatómunkát, készítettél interjúkat, vagy inkább a képzeletedre bíztad magad?

Azt gondolom, valahol minden történetem hiteles. Nem is lehetne hitelesebb, hiszen jártam a helyszíneken, amelyekről mesélek, ismerem a szereplőimet, hiszen képzeletben hihetetlen sok időt töltöttem velük. Ismerem a múltjukat, tudom, miért választották azt az életet, amelyet élnek. Tudom, milyen nehézségeken mentek keresztül. Végig izgultam én magam is a megismerkedésüktől kezdve a kapcsolatukat, azt, ahogyan a férfi főszereplő végül meghódította a lányt. Természetesen nem attól hiteles a könyvem, mert jártam a helyszíneken, elvégre nem útinaplót írok a könyveimben, hanem attól többek között, hogy érzésekkel írok – pontosan tudom, milyen érzés végigsétálni az adott óceánparton, milyen például San Franciscóban felgyalogolni a meredek, dimbes-dombos utcákon –, és nem egy laptop előtt ülve, cikkeket és interjúkat átnyálazva, kutatómunka segítségével találom ki a történeteket. Sohasem írok élő, létező személyekről, nem életrajzi regényeket írok, minden, amit leírok pusztán fikció. Elképzelem, és leírom a történetet, ami a fejemben játszódik. Nem volt szükség arra, hogy interjúkat készítsek, mert nem megélt és átélt életekről, tapasztalatokról akartam írni. Egyedit szerettem volna alkotni.

 

Tomor Anita könyvei.

 

Lily befolyásolható, míg Logan domináns férfi. A Szükre ötven árnyalata mennyiben hatott a könyvre. Inspirált a billiárdos Christan Grey és az egyetemista Anastasia Steel története? Hogy alakítod ki a hőseid személyiségét?

Hű, most, hogy mondod jutott csak eszembe A szürke ötven árnyalata című regény, eddig nem is gondoltam rá, hogy párhuzamot lehetne vonni a két könyv között. Olvastam anno a történetet, és láttam a filmet is, de abban szerintem egy picit másról volt szó. Az a történet egy lelkileg sérült férfiról szólt, akinek volt egy beteges szenvedélye, különös ízlése volt a szex terén, elvárta a nőktől, hogy alávetettek legyenek és alávessék magukat a szenvedélyének. Remélem, jól emlékszem a történetre. Az enyémben másról van szó. A főszereplőm, Logan menyasszonya összejött a saját bátyjával, ez az oka, amiért ő elhatározza, hogy soha többé nem jegyzi meg egyetlen nőnek sem a nevét és mindenkivel csupán egyetlen éjszakát tölt. Egyébként én nagyon megszerettem Logant, jó ember. És én vallom azt, hogy néha az álca mögött, a nagymenő ének mögött igenis ott van a szeretetre vágyó férfi, aki ha megtalálja az igazit, akkor megtalálja önmagát is. Ez történik az én történetemben. Logannek valamiért megakad a szeme Lilyn. Megtudja, hogy nehéz anyagi helyzetben van, jogi egyetemre jár és alig tudja fizetni a lakbérét és a tandíját. Gondol egyet és felajánlja neki, hogy lesz a sugar daddyje. Az egész könyv arról szól, hogy a lány soha nem egyezik ebbe bele, és arról, hogy hogyan szeretnek mégis ennek ellenére egymásba.

 

Mesélnél arról, hogy hogyan alakult a könyvborítóid designja? Ki készíti őket, miért épp ezzel a betűtípussal szeditek a szöveget, és választotok képeket? A képek stockfotók vagy kifejezetten a könyvekhez készültek?

A Cantinart Kft. készíti a borítóimat és nagyon szeretek velük dolgozni. Minden munkájuk professzionális, egyedi és gyönyörű. A borítókon stockfotók vannak, melyeket általában én választok ki és küldök át a grafikusnak, aki aztán megkomponálja a borítót, megálmodja rá a tipográfiát és a színeket, és küld nekem több javaslatot, melyek közül választhatok, illetve sokszor küld olyan borítóterveket is, melyekhez ő találja meg a képet, és amikor nem tudok választani (ami sokszor előfordul), akkor megszavaztatjuk az olvasókkal a borítóterveket. Hatalmas segítség nekünk, nekem, hogy az olvasók segítenek ilyenkor dönteni.

 

A Sugar Daddy egykötetes történet, vagy várható a folytatása? Ha igen, mikor vehetjük majd kézbe?

Szerintem mindegyik regényemet úgy zárom le tudat alatt, hogy azok bármikor folytathatók legyenek. Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy lesz-e folytatása a történetnek. Ezen még nem gondolkodtam, de ahogy ismerem magam, csak idő kérdése és egyszer úgyis újra kézbe veszem. Most az Álmodtam már rólad és a Még mindig rólad álmodom folytatásán a Most már együtt álmodunkon dolgozom. A tervek szerint ez a regényem jövő júniusban jelenik majd meg. Bízom benne, hogy a trilógia befejező része is elnyeri majd az olvasók tetszését, és abban is, hogy utána, a novemberben megjelenő Irány Hollywood! című regényemet egyenesen imádni fogják. Én már most imádom ezeket a történeteket is.

 

Hományi Péter


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155749025
Megjelenés: 2018-11-26
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786158048262
Megjelenés: 2017-11-24

Tomor Anita

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

„...az álca mögött, a nagymenő ének mögött igenis ott van a szeretetre vágyó férfi, aki ha megtalálja az igazit, akkor megtalálja önmagát is” – Tomor Anitával új regénye, a Sugar Daddy kapcsán beszélgettünk.