„Legnagyobb hatással írásaimra és az életemre Stephen King volt”

Nicholas Sparks október 18-20. között Budapestre látogat, hogy találkozzon magyarországi rajongóival. Szerencsére, még mielőtt európai turnéjára indult volna, sikerült elérnünk, és pár kérdésünkre válaszolt. Az író teljes budapesti programját itt találjátok.

Először látogat Magyarországra, már tervezi az útját?
Igen, először járok majd ott, és már izgatottan várom, hogy megismerjem.

Több mint 20 éve tart írói pályája, bizonyára számtalan könyvturnén van már túl. Mit szeret a legjobban ezekben az utakban, és mi az, amit a legkevésbé? Milyen érzés, hogy bárhová utazik a világban, mindenhol rajongók százai olvassák a könyveit?

Szeretek utazni, és új helyeket megismerni. Amikor könyvturnéra indulok, mindig rádöbbenek, milyen szerencsés vagyok, mert csodálatos rajongóim vannak, akiknek nagyon hálás vagyok a támogatásáért. Számomra az írás arról szol, hogy hogyan találhatom meg a kapcsolatot az olvasókkal. Megpróbálok elmesélni egy hiteles történetet, amit az emberek szívesen olvasnak, és nem győzök csodálkozni, hogy ez hogy sikerülhet egymástól annyira különböző országokban.

A Kéz a kézben című regénye egy kicsit más, mint a korábbi művei. A jövőben mit várhatunk? Visszatér a Szerelmünk lapjaihoz hasonló történetekhez, vagy tovább fog kísérletezni?

Ki tudja mit hoz a jövő? Egy dolog, ami biztos. A következő könyvem is egy szerelmi történet lesz, ami újra Észak-Karolinában fog játszódni. (nevet) Szeretném, ha az olvasóm átélné az emberi érzelmek teljes spektrumát, és a könyvet letéve azt érezné, mintha egy mini életet élt volna. Ezenkívül igyekszem minden új könyvhöz eredeti és új ötleteket keresni.Azt jól tudjuk, hogy Nicholas Sparks hogy ír, de azt nem, hogy hogyan és mit olvas? Elektronikus vagy hagyományos könyveket vesz kézbe? Klasszikusokat vagy inkább kortársakat? Van olyan, az Ön számára fontos szerző, akitől annak idején sokat tanult?

Sokat olvasok, papír és elektronikus könyveket is. Kézbe veszek klasszikusokat is, például Charlotte Brontëtől a Jane Eyre-t, de az olyan  modern remekműveket is élvezettel forgatom, mint Harlan Cobentől a Senkinek egy szót se. Azok a könyveket izgalmasnak számomra, melyeket hitelesnek érzek, ezért megmozgatnak. De a legnagyobb hatással írásaimra és az életemre Stephen King volt. Könyvei megtanítottak a mesemondás mesterségére: arra, hogy hogyan ragadjam meg és tartsam fenn a figyelmét, és arra is, hogyan mozdíthatom el egy zsáner határait. Ő egy óriási zseni és a legfontosabb példaképem.

 

Mit tanácsolna egy pályakezdő írónak?
Ha író szeretnél lenni, az első dolgod az legyen, hogy olvasol, olvasol és olvasol. Mert mi írók, minden könyvből tanulunk valamit. Megtanuljuk, hogyan kell elmesélni egy történetet, hogyan kell irányítani az olvasót, és hogyan kell boldogulni egy műfajon belül. De a legfontosabb dolog, hogy írj. Kövesd el a hibáidat és tanulj belőlük! Élesítsd a mesterségbeli tudásod. Amíg írsz, ne félj attól, hogy érzelmes leszel. Ha felfedezed, hogy az ember mennyiféle érzelmet tapasztalhat meg, olyan karaktereket hozol létre, akik valóságosak hatnak majd.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789636439859
Megjelenés: 2017-03-20
méret: 197 mm x 137 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789636439293
Megjelenés: 2016-11-10
méret: 137 mm x 30 mm x 197 mm

Nicholas Sparks

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

„nem győzök csodálkozni” – interjú Nicholas Sparks-szal