„...az emberek pedig az idővel nem sokat változnak” – Interjú David Baldaccival

A 30 éves General Press interjúsorozattal ünnepli fennállását. Ezúttal a kiadó munkatársai David Baldaccit, a John Puller- és Amos Decker-sorozat szerzőjét faggatták gyerekkora kedvenc olvasmányairól, filmadaptációkról és jótékonyságról.

Melyik a kedvenc gyerekkori könyve? Van-e aktuális kedvence?

Gyerekként a kedvencem Robert Arthur A három nyomozó-sorozata volt. Három gyerekdetektív szerepelt benne, akiknek különböző képességeik voltak. A szüleim vásárolták az első kötetet szülinapomra vagy karácsonyra. Tisztán emlékszem rá, hogy mennyire elmerültem a történetben, és hogy nem tudtam letenni, ameddig ki nem olvastam. Még felnőttként is megvettem az újabb köteteket. Olykor előveszem, és időről időre elolvasom őket. Még évek múltával is ugyanolyan jónak találom ezeket a történeteket.

 

Önt a politikai krimi mestereként ismerik. Mint tudjuk, az élet írja a legjobb történeteket. Volt már olyan, hogy a hírek olvasása közben elirigyelt egy történetet?

Manapság valóban meg kell harcolnom a hírekkel. A legszokatlanabb történeteket próbálom kitalálni, és tessék! Egy hasonló eset köszön vissza a The Washington Post címlapján. Olyan dolgokról próbálok meg írni, amelyek érdekelnek, az emberek pedig az idővel nem sokat változnak. Jellemzően önzőek, és ácsingóznak a hatalomra. Ez a két attitűd megszámlálhatatlan történet ihletője.

 

Ha három szóval kellene jellemeznie a regényeit, melyek lennének ezek?

Igazán lebilincselő olvasmányok.

 

Az eddigi adaptációk mellett melyik az az írása, amit a legszívesebben látna filmvásznon?

Amos Deckerből is remek tévésorozat lehetne. Will Robie és Jessica Reel pedig fantasztikusan nézne ki széles vásznon. Hollywood, ezt most neked is mondom…

 

Az írás mellett ön jótékonykodik is. Alapítványa, a Wish You Well Foundation az általános humanitárius segítségnyújtás mellett nagy hangsúlyt fektet az olvasás népszerűsítésére. Melyik akciójukra a legbüszkébb, illetve terveznek-e a közeljövőbe valami nagyobb megmozdulást?

Azokra a programokra vagyunk a legbüszkébbek, amelyek egész családoknak segítenek. Azt szeretnénk, hogy mind a szülők, mind a gyerekek szövegértése javuljon, lehetővé téve számukra, hogy megvalósítsák az álmaikat.

 


Ha lenne egy nap, amikor azt csinálhatna, amit csak akar, hogyan töltené el?

Négy órán át írnék, aztán néhány órára vízre szállnék, ideális esetben hajókáznék. Majd a barátaimmal töltenék el pár órát, némi jó bor és étel mellett, és végül a nap lezárásaként beletemetkeznék egy jó könyvbe.

 

Az interjú először a General Press Kiadó oldalán jelent meg.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521143
Megjelenés: 2018-04-16
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634520818
Megjelenés: 2017-11-02
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm

David BALDACCI

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

„Amos Deckerből is remek tévésorozat lehetne” – David Baldacci interjú.