Utazás párhuzamos univerzumokba – Könyvbemutató a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztiválra jelenik meg az Athenaeum Kiadó fantasztikus történetek kapcsán tudományos kérdéseket felvető, tanítva szórakoztató sorozatának negyedik része, a Párhuzamos univerzumok. A kötetet április 27-én, szombaton mutatják be, 17.30-tól a fesztivál külső színpadán. A szerzőkkel Mészáros Antónia beszélget, valamint az esten fellép Balogh Attila bűvész is.

 A rendezvényt beharangozó videó.
 
Az új kötetben a neves tudósokból, újságírókból álló gárda a Star Wars, a Star Trek, a Harry Potter-széria, a Deadpool, a Kapcsolat vagy a Trónok harca mellett számos további népszerű sci-fi, horror, fantasy és disztópia tudományos szempontú elemzésére vállalkozik. A műfaji sokféleség mellett a kötet fő újdonsága, hogy a társadalomtudományok mellett a természettudományok kiváló és elismert magyar képviselői is képviseltetik magukat benne.  A szerzők írásaikban többek közt olyan kérdésekre keresik választ, hogy gazdasági hiba volt-e a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése, vagy hogy Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen-e a jobb uralkodó?
 

Revans a szocialista-liberális univerzumból.
 
A rendezvény beharangozójaként Revans címmel készült egy kiadványpár, mely ugyanazokat a fantasztikus világokból vett híreket két szemszögből: nemzeti-konzervatív és szocialista-liberális megközelítésben tálalja. A kiadványok nemcsak online formában lesznek elérhetők, ugyanis április 27-én a Millenárison rikkancsok fogják osztogatni az ingyenes hírlapokat.
 
Revans a nemzeti-konzervatív univerzumból.

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632938653
Megjelenés: 2019-04-23
méret: 183 mm x 124 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Mi köze van a fantasztikus világoknak a miénkhez?