Túl nagy terhet cipelnek a nők? – Pokémon go a Rózsavölgyi Szalonban

Tóth Krisztina első, Pokémon go című színdarabját Csizmadia Tibor rendezésében, Bozó Andrea és Debreczeny Csaba főszereplésével február 20-án mutatja be a Rózsavölgyi Szalon.

A színdarabot a Babérkoszorú-díjas költő a Szalon felkérésére írta. A groteszk abszurd humorú mű hősei átlagemberek, akik egy vidéki kisváros panellakásának nyolcadik emeletén tengetik mindennapjaikat. Azonban egy napon a talpuk alól lassan kezd kicsúszni a talaj. A középkorú férj, miután elveszette az állását a virtuális világba menekül, a hírek és a Pokémon Go bűvöletében él. Eközben az anya dolgozik, vezeti a háztartást még édesanyjáról is gondoskodik, akinek persze semmi sem jó. A nő még az utolsó pillanatban is úgy érzi, hogy kézbe lehet venni a dolgokat.
Ismerős helyzetek, párbeszédek egy mai magyar család életéből. A szereplőkben bárki magára ismerhet, és felszabadultan nevethet önmagán, hiszen minden komorsága ellenére a Pokémon go mulatságos darab, melyen az utolsó másodpercig izgulhatunk a szereplőkért. Csizmadia Tibor, az előadás rendezője szerint „mint egy görög tragédiában – végig azt gondoljuk, hogy csak az ne történjen meg, amire számítunk, és természetesen épp az történik meg”.

A jegyek a februári 20-ai első előadásra már elfogytak, de 21-ei és 25-ei alkalomra még kaphatók 4900 Ft-os áron.

Az előadásról bővebben itt olvashattok.


Tóth Krisztina

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2018-09-26 08:57:44

Rangos francia díjra jelölték Dragomán Györgyöt

Tovább

Saját magunkon röhögünk – Tóth Krisztina első színdarabja a Rózsavölgyi Szalonban.