Történelmi képregényfesztivál Esztergomban

Vereckei András múzeumpedagógus, a rendezvény szervezője elmondta: tavaly augusztus 20-hoz kapcsolódóan rendezték meg az első ilyen jellegű magyarországi fesztivált, ennek folytatása lesz az idei, immár külföldi résztvevőkkel is.

Téma és helyszín

A rendezvényen történelmi filmeket és regényeket is bemutatnak, az alkotók részvételével pódiumbeszélgetést tartanak az esztergomi vármúzeum nagytermében.   

 

Európai sikertörténet
Németh Levente grafikus, a Királyok és keresztek című, Szent István korát bemutató történelmi képregény első részének rajzolója elmondta: a kiadvány már német, holland és francia kiadónál is megjelent, mely a történelmi tényeken alapuló, kalandos, izgalmas képes krónika. A gyönyörű kidolgozású, látványos csatajeleneteken életre kelnek a XI. század nagy magyarjai, I. István király, Imre herceg, valamint vikingek és német lovagok. A kiadványhoz ingyenes applikáció is tartozik. Könyveskuckó-bloggerünk videóbejegyzést is készített az anyagról:

 

 

    
Németh azt fűzte még hozzá, hogy a történelmi képregények nagyon népszerűek Nyugat-Európában, elég, ha csak a hat évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Asterixre gondolunk, amely milliós példányszámban fogy francia nyelvterületen.

 

Forrás: mti


Németh Levente, Mészáros János

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább

Életre rajzolt múlt címmel történelmi képregényfesztivál és -kiállítás lesz Esztergomban szeptember 7-én.