Szegeden is bemutatják a Mesék a csodakertről című gyűjteményt

Az előző évek egyik legnépszerűbb előadója, dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta visszatér a csongrádi megyeszékhelyre, vele nyitja februári kínálatát a Pedagógiai esték. Az előadás címe megegyezik a kiadványéval: Mesék a csodakertről – Az egyetlen Földért, amely esemény február 4-én, kedden 18 órakor veszi kezdetét a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Az előzményekről
Egy évvel ezelőtt pontosan ezen a napon tartott emlékezetes, „libabőrös meseestét a Pedagógiai esték színpadán Boldizsár Ildikó és Szervét Tibor – aki ott volt, máig emlegeti a különleges és megismételhetetlen hangulatot. Boldizsár Ildikó 2020. február elején legújabb könyvével, széles körből összegyűjtött, fantasztikus meséivel tér vissza korábbi sikerei helyszínére.

A könyv fülszövege és részlete

„Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük – összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség.

 

Korábban az oldalunkon is ízelítőt adtunk a kötet egy téli tematikájú szövegének a közlésével.

 

„Egy nagy, sűrű, sötét erdőben, messze, Finnország északi részén egymás mellett nőtt két hatalmas fenyő. Olyan öreg fák voltak, annyira vének, hogy senki, még a szürke moha sem emlékezett arra, vajon voltak-e valaha fiatal, vékony csemeték. Bárhonnan látszottak sötét csúcsaik, messzire kimagaslottak. Tavasszal a vén fenyők sűrű ágain vidám dalokat fütyürészett a rigó. A hanga rózsaszínű kis virágai feltartották fejüket, és olyan bátortalanul néztek lentről fölfelé, mintha ezt akarták volna mondani: „Hát igazán olyan nagyok és olyan vének leszünk mi is?”

 

A belépőről

Jegyek kedvezményesen 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány – kötelezően személyes átvétellel); teljes áron pedig 2.800 Ft ellenében kaphatóak, melyeket a Mentorháló és az IH Rendezvényközpont közös szervezésű programjának Facebook-eseményéről átirányítva is meg lehet vásárolni.


Boldizsár Ildikó

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Az esemény a Pedagógiai esték programsorozat keretében kerül megrendezésre.