Olvasni szabad! – Egy hét múlva kezdődik a FISZ nyári tábora

A Fiatal Írók Szövetsége hetedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, ezúttal új helyszínen, a Szokolya melletti Királyréten 2018. július 18. és 22. között. Az ötnapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Ladik Katalinnal, Kemény Istvánnal, Földényi F. Lászlóval és Zoltán Gáborral hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként.

A kritikaműhely vezetője Károlyi Csaba és Szirák Péter, a prózáé Láng Zsolt és Szilasi László lesz. Kollár Árpáddal és László Noémivel dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz. A nemzetközi műhelyek keretében lesz román-magyar fordítói workshop, de két indiai szerzővel is megismerkedhetnek a táborozók Rochelle Potkar és Sonnet Mondal költők személyében.

A tábor első napjának estéjén Határok és átlépések címmel kerül sor egy nyílt és rendhagyó beszélgetésre a szexuális zaklatásról, meghívott szakértők közreműködésével, így Csepregi Jánossal, Halász Sárával és Kiss Valériával.

 

A részletes program.

 

Bemutatkozik két közös kiadásban megjelent kötettel az Erdélyi Híradó, lesz kerekasztal-beszélgetés Erőszak és irodalom címmel, majd Kritikustusa is a frissen megjelent FISZ-könyvekről, melyben az ítészek a szemünk előtt csapnak össze esztétikai érveikkel. A tábor második estéjén a Szépirodalmi Figyelő főz, és amint kifogyott a lecsó az üstökből, különleges desszert következik: az idén 20 éves Fiatal Írók Szövetsége születésnapi tortáján fújjuk el a gyertyákat.

A jelentkezési lapot innen tölthetitek le.

 

A Facebook-eseményt itt talájátok.


Kemény István

Tovább

NÁDASDY ÁDÁM

Tovább

Szilasi László

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Kemény István, Földényi F. László, Ladik Katalin és Zoltán Gábor lesznek a 2018-as FISZ-tábor vendégei.