Neil Gaiman Coraline-ja Budapesten

Múlt hét csütörtökön mutatta be a Budapest Bábszínház Ascher Tamás rendezésében Neil Gaiman Coraline című fantasy regenyének színházi adaptációját. A számos díjat elnyert regény alapján készült előadás egy családi darab, amely különleges látványvilággal várja a nézőket.

Neil Gaiman világhírű történetének adaptációját Ascher Tamás „szívhez szóló, kicsit félelmetes és megkönnyebbülést hozó” előadásnak nevezte, és nem csak gyerekeknek ajánlja. „Ahogy a brit író, Neil Gaiman irodalmáért is sok-sok felnőtt rajong, úgy a bábelőadás gyermeklelkű felnőtteknek és fantasy-rajongóknak is szólhat. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének a titkok mögé látni” – fogalmazta meg.

A rendező régi vágya volt bábelőadást rendezni, mert gyerekkora óta rajong ezért a műfajért. „Máig elevenen él bennem egy gyerekkoromban látott bábelőadás, A szőke ciklon egyik lenyűgöző képe: a nézők felé robogó vonat. Azóta tudom, hogy a bábszínházban minden megtörténhet” – tette hozzá.

A történet egy 12 éves kislányról, Coraline szól, akinek családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül ismerkedik meg a környékkel. Felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, amely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát. Ez a világ mintha tükörképe volna Coraline otthonának, csak éppen itt soha nem esik az eső, sült csirke és süti van vacsorára, az anyukája sohasem ideges, az apukája pedig sohasem rohan, hisz legfőbb vágyuk, hogy Coraline-t boldoggá tegyék. És Coraline tényleg boldog ebben a másik, tökéletes világban — egy ideig. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy a tökéletes világ korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik.

A rendező kiemelte: a két világ különös egyformasága, a mellékszereplők groteszksége, a gombszemű másik szülők vonzó félelmetessége mind olyan motívumok, amelyek egy, a képzeletünket végletekig megmozgató műfaj, a bábszínház után kiáltanak.

 

Jegyár: 1.600 Ft

 

Forrás: budapestbabszinhaz.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634193326
Megjelenés: 2017-09-01
méret: 210 mm x 145 mm x 15 mm
tovább ►
ISBN: 9781408803455
Megjelenés: 2013-11-15

Neil Gaiman

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább

„Azoknak ajánljuk, akik szeretnének a titkok mögé látni” – Ascher Tamás rendezésében elevenedik meg Neil Gaiman meséje a Budapest Bábszínházban.