Mészáros Dorka: Kiszámolós – Ajánló és könyvbemutató

Ki tetszik? Kit válasszak? Miről maradok le, ha döntök? Birdie, a talpraesett tizenöt éves költőpalánta három fiút is kiszemelt magának, és mindhárman ott lesznek aznap este a buliban...

A szerzőről

Mészáros Dorka író, kriminológus, kommunikációs szakértő. 2016 nyarán megjelent első könyve egy tinikrimi. Műveiben nagy szerepet kap az érzékenyítés, az önmeghatározás, az empátia és a nyitottság. Az írás mellett a Detektika elnevezésű interaktív nyomozójáték vezetője. Imádja a Nightwish-t, mardekáros, kedvenc színe a zöld, ha teheti, csokissós pop-cornt kér a vurstliban.

 

A könyv fülszövege

Ki tetszik? Kit válasszak? Miről maradok le, ha döntök? Birdie, a talpraesett tizenöt éves költőpalánta három fiút is kiszemelt magának, és mindhárman ott lesznek aznap este a buliban. A lánynak azonban nincs könnyű dolga: idegesítő vendégek, segíteni akaró barátok, egy nagypályás ex és a saját kétballába is akadályozza abban, hogy jól érezze magát. Hogy alakul a történet? Csak egy tánc? Csók? Ölelés? Randi? Apró flört? Inkább semmi? Bármi megeshet, az is, hogy Birdie szingliként zárja az estét. Mészáros Dorka könyvében az olvasó dönt, aki minden fejezet végén többféle folytatás közül választhat. A történetet Zsidró Dominik versei egészítik ki.

 

A könyv szerkezete

A Kiszámolós című könyvet három különböző borítóval adják ki, így az olvasók azt is eldönthetik, melyiket szeretnék hazavinni: a vagányat, a visszafogottat vagy a romantikusat? A kaland-játék-kockázat könyvek sajátosságával rendelkezik ez a kötet is, azaz hogy a cselekmény egy adott pontján az olvasó maga döntheti el, merre fűzi tovább a történet fonalát: Mészáros Dorka könyvében valamelyik fiú közül kell választania a hősnek, ahogy arra a fülszöveg is utal. A középpontba kerülő házibulin azonban további meglepetésekre számíthatunk, hiszen nem tudjuk előre megmondani, melyik szituáció és lehetőség kerül döntéseink által igazán hangsúlyos szerepbe. Talán az a szempont, amire a legkevésbé figyeltünk, okoz majd végzetes következményeket? Mindenesetre nagyon ígéretesen hangzik, ha végiggondoljuk, hogy számos különböző végkifejlet lehetséges.

 

 

 

A könyv előzetese.

 

 

A bemutató részletei

Ahogy azt korábbi cikkünkben már jeleztük, Mészáros Dorkával Nyáry Luca beszélget választásokról, versekről, írásról. és elsősorban a megjelenő kötetről február 21-én, pénteken 18 órától a Magvető Caféban. A beszélgetés átkötő elemei a zenei aláfestés és Zsidró Dominik a könyvben is szereplő versei lesznek. A rendezvény Facebook-eseménye már elérhető.

 

 

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634037880
Megjelenés: 2020-01-30
méret: 215 mm x 135 mm

Mészáros Dorka

Tovább

Nyáry Luca

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Mészáros Dorka könyvében az olvasó dönt, aki minden fejezet végén többféle folytatás közül választhat.