Március elején Újbudán mutatják be a Belvárosi növényvilág című kötetet

A márciusi Urban Jungle Budapest meetup vendége a Belvárosi növényvilág című könyv szerzője, Dányádi Sára lesz, akivel októberben megjelent könyvéről beszélget majd Zsolnai Balázs március 5-én (csütörtökön) 18:30-tól a Zipernowsky Stúdióban.

A szervezők meghívószövege

„Városi növényrajongók, szevasztok!

A márciusi Urban Jungle Budapest meetup vendége a Belvárosi növényvilág című könyv szerzője, Dányádi Sára lesz, akivel októberben megjelent könyvéről beszélgetünk majd. Növényügyi szakértőnk, Zsolnai Balázs is csatlakozik a beszélgetéshez, akivel a városi embereket sújtó növényvakság témáját járjuk körbe a könyv témája kapcsán.

Ha eljössz az eseményre, a szerző megismerésén kívül további öröm, hogy a helyszínen kedvezménnyel vásárolhatod meg a könyvet, amit rögtön dedikáltathatsz is.

A könyv belső tartalmából.

 

A könyvről
A Belvárosi növényvilág egy kicsi, kedves és közérthető növényhatározó, amely azok számára készült, akik szeretnék jobban megismerni a belváros különleges élőhelyein megtalálható növényeket, és hagyományainkban, kultúránkban betöltött szerepüket. A könyvben bemutatott dísznövények közös jellemzője, hogy a természetes talajtól elszakítottan élnek, és emberi gondoskodás nélkül nem tudnának fennmaradni. Biztosan te is észrevetted már az utcán dézsákba ültetett fákat, a villanyoszlopokra lógatott muskátlikat és a betonvályúkba komponált kis kerteket – többek között róluk szól ez a könyvecske.

Idézet a kötetből

„A belvárosi köztérhasználathoz hozzátartoznak az időszakos vendéglátóteraszok, amik azért is nagyon hasznosak, mert a legtöbb helyen már nem lehet beltéren dohányozni. A teraszok környezetében gyakran találunk növényeket, melyek feladata, hogy kellemes hangulatot keltsenek. A vendéglátós dolga akkor a legkönnyebb, ha valamilyen köztéri zöldfelülethez kapcsolva tudja kialakítani a teraszát, de ahol nem ilyenek az adottságok, ott magának kell oázist teremtenie. És bár az ember szeret a szabad ég alatt időzni, kedveli a kényelmet is. Emiatt gyakran szerelnek fel árnyékolókat, fűtőtesteket vagy párásítókat a teraszokra, hogy az majdnem olyan komfortos legyen, mint a benti fogyasztótér, de aki ide ül le, mégis a szabadban érezhesse magát. Az ilyen speciális, figyelmesen gondozott élőhelyeken gyakran az édenkerti atmoszféra megteremtése a cél, így itt a legtöbbször egzotikus növényeket találunk, de divatosak az illatos fűszernövények is.

 

A fotó forrása.

 

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvény Facebook-eseménye is már elérhető.

 

A könyvet 2019 legvégén mi is szemléztük cikkünkben.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631366044
Megjelenés: 2019-10-04
méret: 165 mm x 105 mm

Dányádi Sára

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

„Biztosan te is észrevetted már az utcán dézsákba ültetett fákat, a villanyoszlopokra lógatott muskátlikat és a betonvályúkba komponált kis kerteket – többek között róluk szól ez a könyvecske.”