Már csak egy hét és itt a Múzeumok Éjszakája

Már csak egy hét és egy éjszakára birtokba vehetjük a Múzeumokat, könyvtárakat, kiállítótermeket. Június 23-án, szombaton országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várja a közönséget.

A 16. alkalommal megrendezett Múzeumok éjszakája kiemelt témája a családok évéhez kapcsolódva az Ami összeköt: család és kultúra mottót viseli. A rendezvény fővárosa 2018-ban Pécs, szóvivője Oláh Gergő zenész, énekes. Ez az év legnagyobb kulturális eseménye, tavaly mintegy 400 ezer belépést regisztráltak. A fővárosban idén is egységes karszalaggal lehet minden helyszínt és programot látogatni. A karszalagokkal ingyenesen lesznek használhatóak a BKK hét útvonalon közlekedő múzeumi körjáratai.
Pécsett a Múzeumok éjszakája kiemelt tematikájához kapcsolódva olyan programok várják a közönséget, amelyek a város arculatát és kultúráját máig erősen meghatározó legendás családok köré épülnek. Interaktív, élményközpontú módszerekkel ismerhető meg így a Zsolnayak, a Vasarelyk, az orgonaépítő Angsterek és a pezsgőgyárat alapító Littke család története.
A programokról részletes információ a muzej.hu internetes oldalon található, valamint ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás is segíti a programválasztást.

 

mindennapkonyv.hu / MTI


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Egy hét múlva kezdődik az év legnagyobb kulturális eseménye.