Letéphető-e a plüssmackó feje? – Gyerekirodalmi program és adománygyűjtés Szegeden

Március 22-én a szegedi Gran Caféban mutatkozik be a Tiszatáj online új gyerekirodalmi rovata, a Plüss és Mesebeszéd című gyerek- és ifjúsági irodalmi kézikönyv. A szerkesztők ifjúsági irodalomról, gyerekkönyvekről beszélgetnek majd.

Az utóbbi időben mind a kötelező olvasmányok, mind az oktatás egésze körül kibontakozó diskurzus is azt mutatja, hogy a pedagógus- és a tanuló szerepek változnak. Vajon változnak az olvasói és szerzői szerepek? És hogyan változik a szöveg, a kép? Az interaktív rendezvényen olyan izgalmas, friss olvasmányok is szóba kerülnek majd, melyekkel érdemes otthon vagy az iskolában foglalkozni.

Az esten Kollár Árpád, költő, a Tiszatájonline.hu irodalmi rovatának szerkesztője, Szekeres Niki, kritikus, a Plüss szerkesztője, Varga Betti, kritikus, a Plüss szerkesztője és Magonyné Dr. Varga Emőke, irodalomtörténész, az SZTE oktatója vesznek részt. Az beszélgetés moderátora Pákozdi Petra, a Plüss rovatának szerzője lesz.

A beszélgetéshez kapcsolodóan a Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez. A szervezők március 22-ig használt, de jó állapotú gyerekkönyveket vagy alsós tankönyveket várnak a Somogyi-könyvtár Gyerekkönyvtárába (Szeged, Dóm tér 1-4.) vagy a szegedi Grand Caféba (Szeged, Deák Ferenc u. 18.).

Az esemény itt található a Facebookon.


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Merre tart a gyerek- és az ifjúsági irodalom?