„Középfölde Negyedkora” címmel novellaíró pályázatot hirdetett a Gyűrűk Ura Rajongói Klub

A pályázati felhívás szerint novellád Középfölde Negyedkorába kalauzolja el az olvasót, az Elessar király halála utáni időbe. Szereplőd vagy szereplőid nem lehetnek Tolkien professzor által létrehozott karakterek, s a cselekményben is csak közvetetten vehetnek részt, lehetnek hatással rá. Előny, ha teljesen önálló szereplővel vagy szereplőkkel, történettel állsz elő. Dátum szerint a cselekmény NK. 120 után játszódjon. Több nép közül választhatsz: ember, tünde, törp, ork, sötét númenori, hobbit.

A pályázók köre

Nincs életkori megkötés, lehetsz befutott író és irodalmi vénájú amatőr, de beadott munkád sem nyomtatott, sem online formátumban nem jelenhetett meg még sehol.

 

Tematikai megkötés

Fantasy

 

Beküldési határidő és terjedelem

2019. szeptember 22., vasárnap éjfél; minimum 10.000 (tízezer), maximum 40.000 (negyvenezer) leütés szóközökkel együtt.

 

Formai követelmények

Az írásokat .doc(x) vagy .odt formátumban várják. A szöveg legyen Times New Roman betűtípussal, 12 pontos betűmérettel, sorkizárt, a sortávolság szimpla, fejléc és oldalszámozás nélkül. A fájl címében és a fájlon belül jelenjen meg a szerző neve és a mű címe. Nem kizáró ok, ha valaki álnéven jelentkezik.

 

Díjazás

Az első három helyezett értékes tárgyi díjban részesül, valamint a Lotr Rajongói Klub korlátozott példányszámban kiadásra kerülő klubkiadványában print megjelenést biztosít számukra.

 

A beküldés módja

A pályamunkákat elektronikusan, a lotrfanclub1(kukac)gmail(pont)com címre várja a zsűri. A levél tárgyában legyen feltüntetve a 'Középfölde Negyedkora novella' jelige és a pályázó neve (vagy álneve). A pályázaton való részvétel ingyenes.

 

Kizárás veszélye

Amennyiben a tartalmi előírások, a terjedelmi korlátok és formai követelmények bármely része nem felel meg a beadott alkotás feltételeinek.

Amennyiben erőszakos, illetve pornográf megfogalmazásokat tartalmaz a beadott szöveg, mivel a legjobb novellákat – elhelyezésükből adódóan – kiskorúak is olvashatják, illetve ha a pályázat határidőre nem érkezett meg, ha a pályamunka nem erre a pályázatra készült és/vagy már részt vett más pályázaton, ha a pályázó nem felel meg a jelen pályázati felhívásban szereplő bármely feltételeknek.

 

Egyéb feltételek
1 szerző 1 pályaművet küldhet be.


A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul ahhoz, hogy műve megjelenjen a Lotr Rajongói Klub nyomtatott vagy online kiadványaiban, továbbá vállalja, hogy a beküldött alkotást az eredményhirdetésig máshová nem nyújtja be, illetve interneten sem jelenteti meg.


A pályamű beadásával a szerző anyagi ellentételezés nélkül hozzájárul, hogy amennyiben írása nyertes lesz, úgy azt a Lotr Rajongói Klub az erről szóló döntés kihirdetésétől számított hároméves időtartamon belül kizárólagos jelleggel, korlátozás nélkül felhasználhatja, könyvben vagy bármilyen egyéb kiadványban, adathordozón, out-of-home plakáthelyen, hirdetőeszközön vagy egyéb felületen szabadon kiadhatja, forgalomba hozhatja, illetve megjelentetheti a szerző nevének feltüntetésével.

 

Eredményhirdetés

2019. november 17.

 

További kérdés esetén a pályázat meghirdetői a lotrfanclub1(kukac)gmail(pont)com e-mail címre várják a leveleiteket! Mutassátok meg, mi lapul a fiókok alján, és küldjétek el az illetékeseknek, akik szeretettel várják a pályamunkákat!

 

 

A kép forrása


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634058397
Megjelenés: 2017-11-20
méret: 200 mm x 122 mm

J. R. R. Tolkien

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

A szeptember 22-ig leadható pályázati anyagok alapján az első három helyezett értékes tárgyi díjban részesül, valamint a Lotr Rajongói Klub korlátozott példányszámban kiadásra kerülő klubkiadványában print megjelenést biztosít számára.