Környezettudatosságra ösztönző rendezvény csütörtök este a Trafóban

A Művészek a klímatudatosságért egy összművészeti kezdeményezés, melynek keretében magyar írók, képzőművészek, slammerek, zenészek és színészek igyekeznek szélesebb körben felhívni a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófára, illetve az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára, 2019. szeptember 19-én (csütörtök) 20 órától a budapesti Trafóban.

A veszély közelsége

A klímaváltozás realitás, ebben ma már minden komolyan vehető tudós és szakember egyetért. Vitatott kérdés azonban, hogy az egyre fenyegetőbbé váló katasztrófát meg tudjuk-e fékezni, vagy legalább le tudjuk-e lassítani, és ha igen, milyen eszközökkel? Mennyit tehetnek a nagyvállalatok és mennyit a magánember? Tényleg a természetet óvjuk, vagy csak a saját irhánkat mentjük, mikor környezetvédelemről beszélünk? Vajon megvalósítható utópia a fenntartható, nem növekedő gazdaság? Mindenkinek a maga szintjén kell hozzájárulnia a változáshoz.

Versfelolvasás és kerekasztal fiatal szerzőkkel

Az informális csoport első hivatalos eseményén kortárs szerzők osztják meg az érdeklődőkkel a témához többé-kevésbé kapcsolódó szövegeiket.

Felolvasnak: Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás, Závada Péter, Zilahi Anna.

Az est keretében megvalósuló kerekasztal-beszélgetésen Horváth Márk és Lovász Ádám esztéták, Zilahi Anna az xtro realm csapatából, Hunyadi Réka a Greenpeace-től, valamint Áfra János és Závada Péter szervezők beszélgetnek majd a klímakrízissel kapcsolatosan felmerülő kérdésekről, valamint a projekt adta lehetőségekről, illetve arról, hogy mit tehetünk, s meddig érdemes elmenni a változás érdekében.

Esemény és oldal a közösségi médiában

A belépés ingyenes, viszont minden érdeklődőtől azt kérik a szervezők, hogy egy klímatudatos fogadalommal érkezzenek, amelyet aztán igyekeznek betartani.

Továbbá a Facebookon nemcsak egyszeri esemény szerveződik, hanem egy közös oldal is, amely a témában aktuális észrevételeket, cikkeket, javaslatokat és további rendezvényeket is egybefogja.

 

Az esemény helyszíne.

 

 

A kép forrása

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Különböző művészeti ágak találkoznak egy létfontosságú ügy érdekében.