Jane Austen leghíresebb regénye a Centrál Színházban

Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével állítják színpadra Jane Austen legismertebb regényét, a Büszkeség és balítéletet a Centrál Színházban. Az előadás rendezője a Liza, a rókatündér című film alkotója, Ujj Mészáros Károly. A bemutatóra szeptember 14-én kerül sor.

A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a Büszkeség és balítélet. A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik – akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek. A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr. Darcy, az álmatag Jane, a kenetteljes Mr. Collins, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátuk, ismerősük, ám az előadás különlegessége, hogy mindegyiküket Balsai Móni és Schmied Zoltán alakítja majd.

 


Jelenet a legendás BBC sorozatból.

 

Az előadás alapjául szolgáló átiratot Joannah Tincey angol színésznő készítette el, melyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban.
Az előadás rendezője, Ujj Mészáros Károly elmondta: „Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz. A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott”.

Az előadásról és a jegyekről további információt a színház oldalán találhattok.


Forrás: Centrál Színház és szinhaz.hu

 


tovább ►
ISBN: 9786155303951
Megjelenés: 2016-12-31
méret: 198 mm x 130 mm

Jane Austen

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

A Büszkség és balítélet az őszi évadban debütál a magyar színpadon.