Fiatal, ösztöndíjas írókat, költőket bemutató programsorozat indul

Friss kéziratok és kiadás előtt álló kötettervek bemutatásával jelentkezik a Fiatal Írók Szövetsége, a programsorozat a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjhoz szorosan kapcsolódik. A kuratórium 2019 áprilisában 13 sikeres pályázat támogatásáról döntött, és az azóta eltelt időben létrejött szövegek és gondolatok kerülnek a rendhagyó estek fókuszába.

Az ösztöndíjról

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj – mely 1973 óta létezik, és jelenlegi kiírása szerint a 35 évnél fiatalabb szerzőket egy éven át támogató honoráriumot biztosít a kitüntetetteknek – kuratóriuma 2019 áprilisában 13 sikeres pályázat támogatásáról döntött. Az ösztöndíjas szerzők úgy érezték, az önálló alkotómunka után itt az ideje, hogy megmutassák egymásnak és az olvasóknak, min dolgoztak az elmúlt évben. Az estek során friss kéziratokba hallgathatunk bele, átjárókat kereshetünk különböző alkotói világok között.

 

Az eseményről

Az első alkalom február 21-én, pénteken lesz 19.00 órai kezdettel az Itt és Most Közösségi Térben (Budapest, Ráday utca 18. – bejárat az Erkel utca 15. felől). Az est vendégei Szendi Nóra, Ferencz Mónika és Horváth Veronika lesznek, őket Górász Péter kérdezi majd. A zenéért Bartók Máté felel.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A program Facebook-eseménye is elérhető.

 

A további alkalmakról

Március 6-án Vonnák Diána, Szerényi Szabolcs, Csombor Rita mutatkozik be. Március 20-án Laboda Kornél, Zilahi Anna, Celler Kiss Tamás alkotásait mutatják be, míg április 4-én Simon Bettina, Mécs Anna, Csillag Tamás írásait hallhatják meg az érdeklődők. Az első esten Bartók Máté, a többin a Hoppál Mihály BassPoetry zenél, változatlan helyszínen.

 

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Hallgass bele, min dolgoztak az elmúlt évben a Móricz-ösztöndíjas szerzők!