Első alkalommal rendezik meg a Magyar Könyvkiadók Napját

Október 4-én a szegedi egyetem A könyv a Gutenberg-galaxis után címmel idén első alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók Napját.

A 2017. október 4-i rendezvénynek a Bölcsészkar és a Grand Café ad otthont. Az esemény célja, hogy az egyetemi közösség, a középiskolások, tanáraik és minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerhessen a könyvkiadás és a könyvterjesztés folyamatába, abba, hogyan változnak a kiadói stratégiák az olvasói szokások megváltozásával, s hogy az eltérő közönséget megcélzó, különböző arculatú kiadók marketingtevékenysége mennyiben és miben különbözik.

Az egész napos programot egyfajta könyves Gesamtkunstwerknek szánják: a kerekasztal-beszélgetések és író–olvasó találkozók mellett kiállítást, könyvvásárt és könyvcserét is rendeznek. A legnevesebb magyarországi kiadók mellett két jelentős határontúli intézmény is részt vesz. A részletes programot itt olvashatjátok.

 

SZTE BTK (Egyetem u. 2.) belső udvar, árkádok – rossz idő esetén földszinti körfolyosó

Reggeltől estig könyvvásár és a Kreatív Könyvtárosok Társaságának Könyvcsere-pultja. Kiadók: Forum, József Attila Kör, Kalligram, L'Harmattan, Libri, Magvető, Typotex.

  • 11:00: Bermutatkozik a JAK és a JAK-Füzetek – Résztvevők: Gaborják Ádám, a JAK elnöke, a JAK-Füzetes szerzők: Csutak Gabi író, Nagy Kata költő, Tolvaj Zoltán költő – Moderál Molnár H. Magor költő és Orcsik Roland költő, író, a korábbi JAK-Füzetek szerkesztője, adjunktus (SZTE)
  • 12:00: Böndör Pál új verseskötetének bemutatója – Moderál: Virág Gábor (Forum)

SZTE BTK Kari Konferenciaterem

  • 13:00: Gyenge Zoltán professzor, dékán (SZTE) megnyitója
  • 13:10: Kerekasztal-beszélgetés kiadóigazgatókkal – Résztvevők: Dávid Anna (Magvető), Gyenes Ádám (L'Harmattan), Mészáros Sándor (Kalligram), Sárközy Bence (Libri) és Virág Gábor (Forum) – Moderál: Szajbély Mihály professzor (SZTE)
  • 14:20: Műfordítás, nemzetközi könyvkiadás, könyvvásárok – Résztvevők: Berta Ádám műfordító, író, szerkesztő (Kalligram), Déri Ákos vezető szerkesztő (Typotex), M. Nagy Miklós műfordító, szerkesztő, író és Rajsli Emese műfordító, sorozatszerkesztő (Forum) – Moderál: Szilágyi Zsófia professzor (SZTE)
  • 15:20: Szerkesztők a magyarországi lapkiadás helyzetéről – Résztvevők: Czeglédi András docens, szerkesztő (2000, SZTE), Jenei László író, szerkesztő (Műút), L. Varga Péter szerkesztő, tudományos munkatárs (Prae, ELTE) és Podmaniczky Szilárd író, szerkesztő (Librarius) – Moderál: Tófalvy Tamás adjunktus (BME)

Grand Café (Deák Ferenc u. 18.)

  • 17:30: Tervezőgrafikusok, vizuális szerkesztők és könyvtárgyaik – Beszélgetés kiadók művészeti vezetőivel – Résztvevők: Pintér József (Magvető) és Tillai Tamás (Libri) – Moderál: Váraljai Anna művészettörténész (SZTE)
  • 18:30: Beszélgetés Zoltán Gábor íróval – Moderál: Szilasi László író, docens (SZTE)
  • 19:30: Csernik Attila grafikus kiállítása – Megnyitja: Virág Zoltán docens (SZTE)
  • 20:00: Beszélgetés Krasznahorkai László íróval – Beszélgetőtársak: Gyenge Zoltán és Szabó Gábor docens (SZTE)

A Facebook-esemény itt elérhető.

FORRÁS: arts.u-szeged.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632936925
Megjelenés: 2017-11-03
méret: 200 mm x 125 mm x 20 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább

Szegeden lesz a Magyar Könyvkiadók Napja