Életrajzi esszé Kertész Imréről – Könyvbemutató

Március 27-én szerdán délután fél ötkor fogják bemutatni a Francia Intézetben a magyar származású francia irodalomtörténész, Clara Royer Kertész Imréről szóló életrajzi esszékötetét, a Kertész Imre élete és halálai című kiadványt.

Az eseményen a könyvbemutató mellett sor kerül egy kerekasztal-beszélgetésre A holokauszt emléke és irodalma – Kertész Imre címmel, melynek résztvevői Clara Royer, a könyv szerzője, Schein Gábor, író, irodalomtörténész és Zombory Máté szociológus lesznek. A beszélgetést Szegő János, a Magvető szerkesztője vezeti. A rendezvény dedikálással zárul.
Az eseményt Facebookon itt találjátok.

 

Clara Royer / Fotó: litera.hu

 

A magyar ősökkel rendelkező, magyarul is beszélő francia irodalmár Clara Royer több ülésben készített életrajzi interjút Kertész Imrével 2013 és 2015 között, emellett pedig betekintést nyert a Nobel-díjas író évtizedekkel korábbi naplójegyzeteibe is, amelyek szerzőjük szándéka szerint a Berlini Művészeti Akadémián találhatók. Az eredetileg franciául megjelent életrajzi esszé gerincét ezek a zömmel kiadatlan források alkotják. Royer folyamatosan fürkészi az életmű és a korszak összefüggéseit, közben pedig feltárja Kertész Imre korabeli kapcsolati hálóját és olvasmányai révén szellemi hátországát is. A könyv olvasmányos és informatív esszé, a titkokban gazdag életmű érzékeny olvasata. Szöveg-közelből rajzolódik ki a pályakezdő író fiatalkori portréja, rálátunk a nagy regények keletkezési folyamataira és meghalljuk az idős Kertész jellegzetes fanyar-ironikus hangját is. 

Borítófotó:  Kollányi Péter / MTI


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631438321
Megjelenés: 2019-03-25
méret: 197 mm x 125 mm

Clara Royer

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Számtalan titkot rejt még Kertész Imre életműve – Könyvbemutató a Francia Intézetben.