Az Asztali beszélgetések sorozat január végi témája a Mesék a csodakertről válogatáskötet lesz

A beszélgetésen a Mesék a csodakertről – Az egyetlen Földért című, Boldizsár Ildikó által szerkesztett kötet kapcsán mesékről, teremtett világról, a környezet és embertársaink védelmének kérdéséről és mindezeken keresztül „mindennapi etikánkról” gondolkodnak a résztvevők. Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató és író Kodácsy-Simon Eszter evangélikus lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Valláspedagógiai Tanszékének vezetőjével beszélget majd, az esemény moderátora a szokásokhoz híven Galambos Ádám evangélikus teológus lesz.

A kötetről

A kötetben olyan mesék olvashatók, melyek átfogó képet adnak a világ népmesekincséből arra, hogy az egyes kultúrák és vallások miként határozzák meg a teremtett világ iránti felelősséget, az ember ezzel kapcsolatos feladatait. Ezek alapján a beszélgetőpartnerek arra keresik a válaszokat és a további kérdéseket, hogy miként tekintsünk emberként a természetre és a minket körülvevő világra, milyen felelősségünk van a környezetünkért és hogy milyen üzenetet érdemes átadnunk a felnövekvő generációnak.

Boldizsár Ildikó (balra) és Kodácsy-Simon Eszter beszélgetnek majd a kötet apropóján.

 

Az esemény részletei

A 2020. január 30-án, hétfőn 18 órától kezdődő esemény Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban  kerül megrendezésre. Akik esetleg egyéb elfoglaltság miatt nem tudnak részt venni személyesen, azok számára jó hír, hogy a beszélgetést a Petőfi Irodalmi Múzeum YouTube-oldalán élőben követhetik az érdeklődők.

A felnőttek 800 Ft, míg a diákok és nyugdíjasok 400 Ft ellenében válthatnak jegyet a rendezvényre, a belépővel a Petőfi Irodalmi Múzeumot támogatják. 

A rendezvény Facebook-eseménye is elérhető, ahogyan az Asztali beszélgetések..., és a PIM honlapja is, aktuális információkkal és további részletekkel.

 

 


Boldizsár Ildikó

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

2020. január 30-án, este hat órától ismét a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont a rendezvénynek, melyen „mindennapi etikánkról” gondolkodnak a résztvevők.