Alföldi Róbert a Rózsavölgyi Szalonban

Két új darabbal kezdi az évadot ősszel a Rózsavölgyi Szalon. Szeptembertől műsorra tűzik Józan László és Ullmann Mónika főszereplésével egy autista férfiról és egy sérülése miatt visszavonult táncosnőről szóló előadást, valamint Alföldi Róbert közreműködésével a második világháború idején Párizsban játszódó történetet.

Táncórák két magányos emberről, Sengáról és Everról szól. Mindketten bezárkóztak saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal. Aztán Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához: tanítsa meg táncolni...
A Táncórák a harmadik Mark St. Germain darab, amit Az utolsó óra és az Istenek tanácsa mellett színpadra állítanak a Rózsavölgyi Szalonban. Az amerikai drámaíró 2014-es romantikus, szórakoztató színműve – azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára – egyben el is gondolkoztat.

Diplomácia ennél komorabb darab. Cselekménye 1944-ben, Párizsban játszódik. A várost irányító Von Choltitz tábornok parancsot kap Hitlertől, hogy aknázza alá és robbantsa fel a francia fővárost. Ugyan kétely és lelkiismeret-furdalás gyötri, de nem lát más kiutat. Egy órával azelőtt, hogy kiadná a végzetes parancsot, egy titokzatos svéd diplomata, Nordling jelenik meg a szobájában, hogy lebeszélje kegyetlen tervének végrehajtásáról.

A Diplomácia feszült lélektani krimi, mely a mindannyiunk számára egyik legégetőbb kérdést járja körül: mit jelent helyesen és emberhez méltóan dönteni az életben.

 

Forrás: rozsavolgyi.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789633105825
Megjelenés: 2015-09-16
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-29 11:10:22

Babits Mihály életművéről konferencia december elején a PIM-ben

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

Különleges darabok a Rózsavölgyi Szalonban – Őszi bemutatók.