A magyar széppróza napja

Országszerte és határon túl csaknem 70 településen, több mint 120 kortárs író részvételével ünneplik első alkalommal a magyar széppróza napját február 12. és 23. között. A rendezvényeken több mint 50 magyarországi és határon túli kulturális intézmény és szervezet vesz részt, köztük a Fiatal Író Szövetsége (FISZ), a József Attila Kör (JAK), a kárpátaljai Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT), és az Erdélyi Magyar Írók Ligája is. A rendezvények közül szemezgettünk. Részleteket a linkekre kattintva találtok.

Február 13-án a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár vendége Spiró György lesz. A népszerű szerzővel fiatal írótársa, Czinki Ferenc beszélget majd.

Grecsó Krisztiánt február 15-én 17 órától a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zsókavár utcai könyvtárában Halász Margit írónő faggatja majd pályájáról, munkáiról.
Február 15-én kora délután budapesti városnéző Jókai-séta indul a Síp utca és a Rákóczi út kereszteződésében, amelynek célja a Jókai-kép leporolása, vagyis annak a modern Jókainak a bemutatása, akiről ma az irodalomban ugyan egyre több szó esik, de akiről a közgondolkodásban még mindig a régi, megfakult kép él. A sétán a Jókai-anekdotákon és történeteken kívül számos, egy-egy helyhez kapcsolódó történelmi korrajz és korabeli kulturális információ lesz hallható.
Szintén 15-én Szécsi Noémit hallgathatják meg az érdeklődők a pécsi Csorba Győző Könyvtárban.
Február 16-án Tóth Krisztina lesz a balatonfüredi Jókai Emlékház vendége, február 20-án pedig szintén balatonfüreden Lóczy Lajos Gimnáziumban Háy János tart majd rendhagyó irodalomórát.

Az esemény fénypontja a február 18-i gála lesz melyet a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) rendeznek meg többek közt Nagy Koppány Zsolt, Weiner Sennyey Tibor, Orbán János Dénes és Szőcs Géza részvételével. Az esten bemutatják a teljes irodalmi életet lefedő Az év novellái antológiát, valamint lesz koncert, novellaíró verseny és meghirdetnek egy határon túli középiskolásoknak szóló irodalmi pályázatot is.
Február 19-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének Térey János lesz a vendége.

 

A további programokat itt találjátok.

 

Forrás: MTI és magyarszepprozanapja.hu

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9771588564178
Megjelenés: 2017-05-24

JÓKAI MÓR

Tovább

Térey János

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2019-05-17 11:39:24

A kilencvenes évek Bibliája – James Redfield: A mennyei prófécia

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Két hétig tart a Magyar Széppróza Napja.