Napellenző helyett – Kilenc júliusi könyv

A nyár a feltöltődés és a pihenés ideje. Kilenc könyvet mutatunk, amivel kikapcsolhatsz, bárhol járj, bármit csinálj.

Steve Berry, a történelmi thriller nagymestere A császár sírja című könyvében Kínába kalauzolja el olvasóit. Az ország első császárának sírját egy föld alatti agyaghadsereg őriz, ami több mint kétezer éve feltáratlan. A kínai kormány senkinek sem engedi meg, hogy a sírt felnyissák. Vajon miért?
Erre és még sok más titokra kell fényt derítenie Cotton Malone volt amerikai ügynöknek, aki egy napon felkavaró üzenetet kap az interneten. Cassiopeia Vitt, aki már többször megmentette Malone életét, most halálos veszélyben van. Egy ismeretlen férfi kínozza, és közben azt üzeni neki: „Hozza el azt az értéktárgyat, amit a nő megőrzésre átadott magának." Mindössze az a probléma, hogy Malone-nak fogalma sincs, miről beszél az illető...
 

Tony Wolf Mesél az erdő-sorozatának legújabb részében a tündérekkel ismerkedhetnek meg a legifjabb olvasók. Ugyanis az erdő lakói már izgatottan várják a hat tündért, akik a törpék falujában fognak vakációzni. A fura járgányokon érkező hölgyek varázslatos meglepetéseket tartogatnak vendéglátóik számára. Alma, a torkos tündér fagylaltból és egyéb nyalánkságokból készít egy miniatűr falut. Csalán, a szúrós természetű tündér varázstükre mindent megdupláz, amit elé tartanak, Berkenye, a legöregebb tündér pedig egy égbe nyúló létrát varázsol, mert a törpék vágya, hogy eljuthassanak a Holdra.

 

Lisa Kleypas, aki a Wallflowers és a Hathawayek-sorozattal már beírta nevét a rajongói szívébe, most új sorozattal (Ravenel család) jelentkezik. Az Érzéketlen aranyifjú egy elbűvölő élvhajhász és éles eszű özvegy vonzalmáról és küzdelméről szól. Míg a férfi mindenáron el akarja csábítani a nőt, addig az asszony próbálja magát távoltartani a veszedelmes férfitól. Amikor azon kapja magát, hogy egyre inkább enged a tapasztalt, vágykeltő csábítónak, már csak egyetlen kérdés marad: képes lesz-e megtagadni a szívét az általa ismert legveszedelmesebb férfitól?

 

A Harry Potter-filmek tele vannak lenyűgöző és ínycsiklandó édességekkel, és most elég csak kinyitnod a Mézesfalás című könyvet, és megismerheted ezeket a finomságokat. Ráadásul ha lekaparod a védőréteget a lapokról, már érezheted is az édességek illatát!
 

Peter Swanson új krimijében, a Gyönyörű hazugságokban egy különös mostoháról olvashattok.

Harry Ackerson az első pillanattól kezdve vonzónak találta mostoháját, bár sosem sikerült hozzá közel kerülnie. Amikor a nő pár nappal a diplomaosztója előtt felhívja őt, megdöbbentő hírt közöl vele: a fiú apja meghalt. Valószínűleg öngyilkosságot követett el. Harry a gyásztól magába zuhanva hazasiet az óceán partján álló házba, ahol előbb az utcán, majd a temetésen egy titokzatos fiatal nőt vesz észre, akivel nemsokára össze is ismerkedik. Grace azt állítja, hogy futólag ismerte az elhunytat, a fiú azonban úgy érzi, ennél sokkal több rejlik a dolog mögött, és felmerül benne a gyanú, hogy az apja múltjában sok titok és hazugság lappang. Eközben Alice egyre furcsábban viselkedik – mintha nem csupán a mostohafiaként tekintene rá, és félreérthetetlenül közeledni kezd felé. Harry megpróbálja kideríteni, mi is történt valójában az apjával, hamarosan azonban rádöbben, hogy mindkét nő halálosan veszélyes titkokat rejteget, és egyikük sem mond igazat...

 

Joanna Courtney regényeivel a nők történelmét írja meg. Könyveit olvasva fejedelmi udvarokba képzelhetjük magunkat, és megismerhetjük a kor szokásrendjét. Legújabb kötetében A hódító királynéban ezúttal Flandriai Matilda kevéssé ismert történetét beszéli el.

Matilda legkevésbé sincs elragadtatva, amikor az apja bemutatja neki a leendő vőlegényét, ugyanis szíve egy angolszász ifjúért, Brihtricért dobog. Balduin grófnak azonban egészen más tervei vannak; legidősebb lányát Vilmos normandiai hercegnek szánja. A férfi hírhedt durva modoráról, miután azonban Matilda egy kicsit jobban megismeri, rádöbben, több bennük a közös vonás, mint sejtette. Ambícióikban méltó társak, mindketten uralkodásra termettek.
A Hódítók asszonyai-trilógia befejező kötete az egykori Normandia vidékeire kíséri az olvasót, az angol koronáért folytatott küzdelem pedig immár a végjátékához érkezik. A kor talán legromantikusabb uralkodóházasságának mindennapjaiból bebizonyosodik, hogy nem a trón teszi a királyt, hanem a királynéja.

 

J. R. Ward a paranormális fantasy megkerülhetetlen alkotója. Immár tizennegyedik kötete lát napvilágot a Fekete Tőr Testvériség című sorozatának. A vadállatban hozza a szokott formáját és egy újabb lebilincselő történetet mesél el, melyben újabb részleteket tudhatunk meg a testvériség tagjairől, főként Rhageről és Maryről.

 

Hogy Philip K. Dick őrült jó író, nem titok. Jones kezében a világ című új könyvében egy mutáns történetét meséli el, aki rövid idő alatt a bolygó vezetőjévé válik. Sikerét annak köszönheti, hogy előre látja a jövőt, és hogy képes rávenni az embereket az álmodozásra egy olyan világban, ahol be lett tiltva. Dick regénye aprólékosan realista és profetikus írás. A bizarr mutánsok, hermafrodita szexelőadók és csillagközi lények mellett a regény halálos pontossággal ábrázolja azt a vágyunkat, hogy higgyünk: valamiben, bármiben.

 

A nemzetközi Man Booker-díjjal kitüntetett Han Kang második magyarul megjelenő regénye, a Nemes teremtmények Dél-Korea elfojtott traumájának, az 1980-as véres kvangdzsui mészárlásnak állít emléket. Mikor a diktatúra ellen utcára vonultak a diákok, a hatalom válaszul bejelentette a szükségállapotot, és kivezényelték a hadsereget, a katonák pedig meggyilkoltak több száz fiatalt. A diákok, köztük tizennégy-tizenöt éves gimnazisták gyűjtötték össze a harcokban elesett társaik holttestét, hogy azonosíthassák és eltemethessék őket. Ebből a tragédiából bomlik ki az áldozatok és a gyászoló túlélők története. Meg egy diktátor vezette rezsimé.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035244
Megjelenés: 2023-03-16
méret: 238 mm x 163 mm x 12 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634471806
Megjelenés: 2018-08-03
méret: 200 mm x 125 mm x 38 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634373131
Megjelenés: 2018-07-30
méret: 225 mm x 291 mm x 15 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521570
Megjelenés: 2018-07-26
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634066552
Megjelenés: 2018-07-17
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634194927
Megjelenés: 2018-07-16
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521266
Megjelenés: 2018-07-16
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
tovább ►
ISBN: 9789636767198
Megjelenés: 2018-06-29
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Könnyed nyári olvasmányok – Kilenc júliusi újdonság.